21 / 05 / 2024

Evergrande hisseleri borsa

Evergrande hisseleri borsa

Borç krizinde olan ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande hisseleri Hong Kong borsası tarafından işleme kapatıldı.

Borsa İstanbul'da haftanın en çok kazandıran hisseleri hangileri?

Borsa İstanbul, geçtiğimiz hafta rekor üzerine rekor kırarken, tarihinde ilk defa 10 bin puan seviyesinin üzerini test etmiş oldu. Buna göre, haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri hangileri oldu? 

Borsa yatırımcısının en çok yatırım yaptığı hisseler belli oldu! İşte yatırımcılar en çok bu hisseleri beğeniyor

Borsa yatırımcısının sektör bazında en çok beğendiği ve en çok yatırım yaptığı hisseler belli oldu. İşte borsa yatırımcısının en çok beğendiği hisseler...

Gayrimenkul hisseleri kaybettiriyor mu? Yatırımcılar dikkat! 

Yerel seçim sonrası ilk işlem gününde Borsa İstanbul'da gayrimenkul hisselerinde yaşanan düşüşler dikkatleri çekmişti. Peki gayrimenkul hisseleri kaybettiriyor mu?

Son 1 yılda enflasyonu yenen BIST 30 hisseleri

Borsa İstanbul’da dalgalanma devam ederken seçimin ardından yatırımcı yükseliş bekliyor. Endeks güne düşüşle başlarken işte son 1yılda enflasyonu yenen BIST 30 hisseleri.

Borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Yerel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Borsa İstanbul, ilk gününde günün ilk yarısında geriledi. Çimento ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisseleri yatırımcısına kaybettirdi. Peki borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Dünyanın en borçlu inşaat şirketi Evergrande'nin hisseleri yine çakıldı!

Ağır borç yükü altında olan ve dünyanın en borçlu inşaat şirketi olarak bilinen Çinli Evergrande'nin elektrikli araç birimi yöneticisi gözaltına alındı ve söz konusu şirketin hisseleri keskin geriledi.

Kızılbük GYO hisselerinde manipülasyon için sözleşme imzalanmış: İşte borsa tarihine geçen büyük oyun!

Borsa İstanbul’da küçük yatırımcının birikimlerini “fiyat oyunlarıyla” eriten manipülatörlerin aralarında imzaladığı yazılı sözleşme imzalandı. Mehmet Ali Ilıcak ile Bilal Turgut'un Kızılbük GYO hisseleri için yaptığı spekülasyon anlaşması ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Borsa yüzde 3,64 prim yaptı! İşte en fazla kazandıran ve en çok işlem gören hisseler!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 3,64 değer kazanarak günü 8 bin puandan kapattı. Spor hisseleri dışında bütün sektör hisseleri yatırımcılarını sevindirirken, borsadaki yükseliş trendinin devam edeceği öngörülüyor.

Ebebek halka arz oluyor!

Ebebek, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onayıyla halka arz sürecine giriyor. Şirket, hisseleri Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayacak. Ebebek'in halka arz talep toplama tarihleri de belirlendi.

Borsa Ligi’nde temmuz ayı şampiyonu belli oldu!

Borsa İstanbul'da temmuz ayında spor endeksi yüzde 31,8 artarken, yaptığı sponsorluk anlaşmaları ve transferleriyle dikkat çeken şampiyon kulübün hisseleri yüzde 51,8 prim yaptı.

Borsa İstanbul'dan dev sürpriz: 19 Temmuz Çarşamba günü Borsa İstanbul'da en hızlı yükselen hisseler!

Dün banka hisseleri düşerken, bugün yükseliş yaşandı. Piyasalar, TCMB'nin faiz kararı öncesi beklentilere göre hareket ediyor. Dolar istikrarını korurken, altın geriledi. İşte 19 Temmuz Çarşamba günü Borsa İstanbul'da yükselen ve düşen hisseler...

Şampiyon Galatasaray borsada taraftarlarını üzdü, Beşiktaş ve Trabzonspor hisseleri yatırımcısını sevindirdi

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketlerinden hesaplanan spor endeksi, mayıs ayında yatırımcısına kaybettirdi. Beşiktaş hisseleri yüzde 10,3, Trabzonspor yüzde 3,5 değer kazanırken, Galatasaray'ın hisseleri yüzde 10,8, Fenerbahçe'nin hisseleri yüzde 7,3 değer kaybetti.

Bankacılık hisseleri yine zıpladı! Borsa İstanbul'da neler oluyor?

Haftaya yükselişle başlayan Borsa İstanbul’da bankacılık endeksinde de yüzde 9.8 oranda yükseliş yaşandı. Haftanın ilk işlem gününde tüm sektör endeksleri yükselirken, en çok kazandıran yatırımlar ise bankacılık hisseleri oldu.

Evergrande hisseleri borsa Haberi

Evergrande hisseleri borsa

Borç krizinde olan ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen Evergrande Group ve iki yan kuruluşunun hisseleri Hong Kong Borsasındaki işlemleri askıya alındı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, toplam varlıkları 2,38 trilyon yuan olan grubun, Çin’in Gayrisafi Yurt içi Hasılasının (GSYH) yaklaşık olarak yüzde 2’lik kısmına ulaşan, 1,97 trilyon yuanlık borç yükümlülüğü mevcut.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Evergrande'nin, Nanjing merkezli emlak şirketindeki yüzde 30'luk hissesini Avic Trust Co.'ya satacağı öne sürülürken, şirketin bilanço dışı borçları olduğu şeklinde haberler de yer alıyor.

Analistler son zamanlarda sık sık gündeme gelen Evergrande kriziyle ilgili olarak yaptıkları açıklamada söz konusu krizle ilişkili en büyük riskin, Çin'deki hane halkının varlık sınıfı olarak gayrimenkule olan güvenlerini yitirmesi şeklinde olabileceğini kaydederek, ekonominin genelini tehdit edebileceği endişesinin Çin'de risk iştahını düşüren unsurların başında...