26 / 06 / 2024

Borsa İstanbul'da Fikirtepe depremi! Emlak Konut GYO hisseleri sert düştü!

Borsa İstanbul'da Fikirtepe depremi! Emlak Konut GYO hisseleri sert düştü!

Emlak konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Fikirtepe'de yer alan 1.615 bağımsız bölümü 11.5 milyar liraya satın aldığını duyurdu. Söz konusu bu açıklamadan sonra şirketin hisselerinde sert düşüş yaşandı. Borsa İstanbul iki defa devre kesti.



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Anadolu Yakası Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1.615 bağımsız bölümü 11,5 milyar Türk Lirası'na aldığını açıkladı. 

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm süreci sürerken Emlak Konut GYO 1.615 bağımsız bölümü satın alma kararı aldı.

Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre satın alma işleminin tutarı 11,5 milyar Türk Lirası oldu.

Yapılan açıklamada bağımsız bölümlerin satıcısının hangi şirket olduğu açıklanmazken, Emlak Konut GYO'nun açıklamasına göre satın alma işlemi birim başına ortalama 7,1 milyon Türk Lirası şeklinde kaydedildi.

Borsa İstanbul da Fikirtepe depremi! Emlak Konut GYO hisseleri sert düştü!

SERT DEĞER KAYBI 

Sözcü'de yer alan habere göre yapılan bu açıklamadan sonra dün şirketin borsada işlem gören hisseleri yüzde 8'in üzerinde sert değer kaybetti.

Gün içerisinde 9,75 TL seviyelerini gören hisse günü 8,70 TL'den kapattı. Şirketin hisselerindeki değer kaybı sebebiyle iki defa devre kesme işlemi uygulandı. Söz konusu şirketin hisse senedi yeni güne kısmi artışla 8,77 liradan başladı.

2. AÇIKLAMA GELDİ

Hisselerde yaşanan düşüşlerden sonra gelen tepkilerin ardından Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile ilgili bir açıklama daha yayınladı

Söz konusu projenin geliştirme maliyetlerinin de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından karşılanacağının aktarıldığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Satın alma işlemi ekspertiz değerine göre gerçekleştirilmiş olup, Bakanlığımız tarafından elde edilen finansman geliri ile projenin daha hızlı tamamlanarak İstanbullulara sunulması hedeflenmektedir. Kısa ve uzun vadede İstanbul'un konut ihtiyacına cevap verecek olan bu adımın aynı zamanda yatırımcı olarak Emlak Konut GYO'yu tercih eden vatandaşlarımıza ve hissedarlarımıza da kar sağlayacağı aşikardır.

Gerçekleştirdiğimiz bu satın alma süreci tüm hukuki şartları haiz ve Genel Müdürlüğümüzün sürdürülebilir karlılık hedefine uygun bir bakış açısıyla gerçekleştirilmiştir. Emlak Konut GYO olarak vatandaşlarımızın güvenli, enerji verimli, çevre dostu, sosyal donatılara sahip ve Sıfır Atık uyumlu hayat alanlarına kavuşması için dün olduğu gibi bugün ve yarın da kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz."

Savur Gayrimenkul GYO oluyor!

Konut fiyatlarındaki düşüş sürecek: Şu an 5 milyon TL'lik konut pazarlıkla 4 milyon TL'ye alınabiliyor!

Emlak Konut GYO'dan dev satın alma: Yeni Fikirtepe'deki 1.615 bağımsız bölüm 11.5 milyar TL'ye alındı!


Geri Dön