06 / 07 / 2024

Hotel Hegsagone kapasitesini artırıyor!

Hotel Hegsagone kapasitesini artırıyor!

Gebze-Bayramoğlu bölgesinde 4 yıldızlı bir butik bir otel olarak 1995 yılında hizmete başlayan Hotel Hegsagone, yatırımları süren yeni otel ile kapasitesini yüzde 90'ın üzerine çıkaracak...



Hotel Hegsagone, yatırımları süren yeni otelle kapasitesini yüzde 90'ın üzerine çıkaracak. Gebze-Bayramoğlu bölgesinde 4 yıldızlı bir butik bir otel olarak 1995 yılında hizmete başlayan Hotel Hegsagone, yatırımları süren yeni otelle kapasitesini yüzde 90'ın üzerine çıkaracak. Çalışmalarına 2008'de başlanan otelin yüzde 40'ını tamamlayıp hizmete alan Hotel Hegsagone, şu anada 9 milyon dolar harcama yaptı. Yılda ortalama yüzde 77 doluluk oranıyla faaliyet gösterdiklerinin altını çizen Hotel Hegsagone Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Zeki Etyemez, artan talebe bağlı olarak yeni 5 yıldızlı otel yatırımına başladıklarını açıkladı.

Konuklarının yüzde 90'ını iş adamlan oluşturuyor

Mevcut 4 yıldızlı otelin yanında bulunan 8 bin metrekarelik araziyi satın aldıklarını söyleyen Etyemez, "Bu arazi üzerine 217 odalı, içinde kongre merkezi, üç farklı restoranı ve diğer bütün aktiviteleri barından beş yıldızlı bir tesis kurmak çalışmalarımıza başladık. Yeni tesisimizin yüzde 40'ını tamamlayarak devreye aldık. Yeni tesisimiz bir tatil köyü formatında planladık. Şu an itibarıyla iki otelimizde toplam 132 odamız var. Tesisimizin tamamlanmasıyla bu sayı 267'ye ulaşacak. Tesiste bin kişilik altı toplantı salofıu, bin kişilik bir balo salonu, 500 kişilik kapalı ve bin kişilik açık alana sahip bir restoran yer alacak. Tesis için bugüne kadar arsa bedeli hariç 9 milyon dolarlık yatırım yaptık, buna ek olarak 14 milyon dolar daha yatırım yapacağız" dedi.

Geçen yıl yüzde 77 doluluk oranı yakaladıklarını ve bugün ise yüzde 70 oranında bir doluluğa sahip olduklarını dile getiren aktaran Zeki Etyemez, yıl sonu itibarıyla yüzde 80 oranında bir doluluk oranı yakalayacaklarına dikkat çekti. Yeni otel yatırımlarının tamamlanmasıyla doluluk oranlarının yüzde 90'ın üzerine çıkacağını söyleyen Etyemez, "Konuklarımızın yüzde 90'ı Avrupa Birliği üyesi ülkeler, Amerika, Uzakdoğu, Çin, Japonya ve Güney Kore'den ve bölgedeki OSB'lere gelen iş adamları oluşturuyor. İş veya tatil amacıyla konaklayan misafirlerimize günün yorgunluğunu atabilecekleri ya da boş zamanlarını değerlendirebilecekleri birbirinden farklı etkinliklerle çözüm sunuyoruz. Konaklama dışında günlük aktiviteler, yaz okulları, düğün organizasyonları ve banket yemekleri gibi aktivitelerimiz eski ve yeni bölümümüzün toplam cirosuna yüzde 50 civarında katkı sağladı. Bu nedenle bu organizasyonlara daha da ağırlık vereceğiz.
Yakın zamanda bölgede açılan veya açılacak olan tesisler arasında 500 kişinin üzerinde bir kapasiteye sahip mekan çok fazla yok.
Biz ise bin kişilik bir kapasiteyle hizmet veriyoruz. Özellikle yeni tesisle birlikte faaliyete geçirdiğimiz Marine restoranlarımızla çok iddialıyız" şeklinde konuştu.


İstanbul İstiklal Gazetesi

Geri Dön