Ekonomi

Hükümetin asgari ücret ve emekli maaşlarına yapacağı zam miktarı açıklandı! İşte zamlı maaş miktarı

Hükümetin Temmuz ayında asgari ücrete yapacağı ek zam ve emekli maaşlarına yapacağı artış miktarının kaç olacağı belli oldu. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, maaşlara gelecek zam miktarını canlı yayında açıkladı. İşte detaylar...Enflasyonun arttığı bu ortamda asgari ücrete ek zam miktarı ve emekli maaşlarına yapılacak zamlarla ilgili dikkat çeken açıklamaların sonuncusu AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'tan geldi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre Ocak 2021'den Mayıs 2022'ye kadar enflasyon yüzde 84,58 artış gösterdi. Enflasyonun arttığı bu ortamda asgari ücrete ek zam miktarı ve emekli maaşlarına yapılacak zamlarla ilgili dikkat çeken açıklamaların sonuncusu AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş, yılbaşında yüzde 50 zamlanarak 4 bin 253 liraya çıkarılan asgari ücrete yapılacak zam oranının yüzde 40 olacağını söyledi.

Kurtulmuş Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında asgari ücrete ek zam ve emekli maaşlarına artış oranlarıyla ilgili şunları söyledi:

Temmuz ayında işçi emeklilerimizin de dahil olmak üzere yüzde 40'lara yakın bir artış gerçekleştirilecek. Aynı şekilde asgari ücrete de bir zam gerçekleştirilecek. Enflasyonun orta vadede düşürülmesi için atılacak adımlar var. Acil olan şu anda vatandaşımızın ciddi alım gücü problemiyle karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Bunun için alım gücünün desteklenmesini temin edilmesi lazım. 

Asgari ücrete AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un ifadesine dayanarak yüzde 40 zam yapılırsa 4 bin 253 liralık maaş 1701 liralık artışla 5 bin 954 liraya çıkacak. 

En düşük emekli maaşı da 2 bin 500 liradan yüzde 40 zamla 1000 liralık artış görecek ve 3 bin 500 lira olacak.

 

Hükümetin asgari ücret ve emekli maaşlarına yapacağı zam miktarı açıklandı! İşte zamlı maaş miktarı

TÜİK'in hesaplamadığı enflasyon farkı ortaya çıktı! Asgari ücretlinin kaybı belli oldu

Elektriğe kademeli zam planı! Ersan Şen'den 'Haziran enflasyonuna yansıması istenmiyor' iddiası

Çiftçilere yarı fiyatına satılan ucuz gübre uyarısı! Yetkililer piyasa değerini açıkladı

Modalife yaz kampanyasında yatak baza hediye ediliyor! 6 bin liraya varan indirimler yapılıyor

A101 Sırma marka ayçiçek yağını 15 liraya düşürdü! Vatandaş yağlara hücum etti

Türkiye'deki fabrikasını kapatan Honda elektrikli araçlar için Çin'de fabrika kuruyor

Toyota'nın yeni SUV modeli Yaris Cross Hybrid satışa çıktı! 22 Haziran fiyat listesi