Ekonomi

Hükümetten piyasayı sallayacak "büyük zam" adımı! Doların yükselmesinin ardından gelen kritik adım

Enflasyonla mücadele kapsamında gıda sektörü temsilcileriyle İstanbul'da bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “KDV indirimlerine ek olarak firmalarımızın da fiyat politikalarında cesur adımlar atması konusunda mutabık kaldık” dedi.Market alışverişlerinde bazı kalemler lüks kategorsine girerken asgari ücretli ve orta düzey gelir sahipleri alışveriş listelerinden bazı ürünleri mecburen çıkarmak zorunda kaldı

Türkiye'de son dönemde gıda fiyatlarındaki artış tüketicinin belini büktü cüzdandaki parayı adeta buharlaştırdı. Market alışverişlerinde bazı kalemler lüks kategorsine girerken asgari ücretli ve orta düzey gelir sahipleri alışveriş listelerinden bazı ürünleri mecburen çıkarmak zorunda kaldı.

Resmi rakmlara göre; tüketici fiyatları Nisan ayında yüzde 7,25 oranında arttı, yıllık enflasyon 8,83 puan yükselişle yüzde 69,97 olarak gerçekleşti. Gıda grubunda yıllık enflasyondaki yükseliş alt kalemler genelinde devam ederken, bir önceki ay yataya yakın seyreden taze meyve ve sebze fiyatları bu dönemde yüksek artış sergiledi.

BAKAN GIDA ÜRETİCİLERİNDEN "ZAM YAPMAMA" DESTEĞİ İSTEDİ

Doların kritik seviye olarak kabul edilen 15 lirayı aşmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, gıda sektörüyle kritik bir toplantı yaptı. Dolardaki en ufak yükseliş anında gıda fiyatlarına ve diğer ürünlere yansıyor. Durumun farkında olan Bakan Nebati, gıda toptancıları şeker, yağ, süt ve peynir üreticisi firmalarla bir araya geldi.

Önce yem, kırmızı et, beyaz et ve yumurta üreticisi firmaların temsilcileri ile buluşan Nebati, bu toplantının ardından gıda toptancıları, şeker, yağ, süt ve peynir üreticisi firmalarda faaliyet gösteren iş adamlarıyla bir araya geldi.
 

"OLAĞAN DIŞI ARTIŞLARA TOLERANS YOK"

Toplantı sonrası sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Nebati, “Uyguladığımız KDV indirimlerine ek olarak firmalarımızın da fiyat politikalarında cesur adımlar atması konusunda mutabık kaldık. Politikalarımızın merkezine aldığımız, en temel önceliğimiz olan enflasyonla mücadele kapsamında gıda sektöründe faaliyet gösteren yem, kırmızı et, beyaz et ve yumurta üreticisi firmaların temsilcileriyle bir araya gelerek yapıcı ve verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın temsilcileri ile görüşmelerimize devam ediyoruz. Gıda toptancıları, şeker, yağ, süt ve peynir üreticisi firmalarda faaliyet gösteren iş insanları ile bir görüşme gerçekleştirdik. Enflasyon ataletini kırmanın öneminin bilinci ile fiyatlamalarda olağan dışı artışlara asla müsamaha göstermeyeceğimizi vurguladık” dedi.

 

Altının defteri dürülecek! İslam Memiş'ten altın fiyatlarında büyük yanılgı uyarısı

Emekli ve memur maaşlarına ek zam için hükümetin gizli çalışması ortaya çıktı! 4 bin liradan başlayacak

5 litrelik ayçiçek yağına ŞOK indirimi! Toz şeker fiyatları da düştü (11 Mayıs fiyat listesi)

Emeklilikte Yaşa Takılanlara TBMM'den kötü haber geldi! 15 Mayıs olarak belirlendi

Buğdayda en yüksek fiyat belli oldu! Toprak Mahsülleri Ofisi'nden kritik buğday fiyatı hamlesi

Emekli ve memur maaşlarına yüzde 40 zam hesabı! Seçenek ikiye indirildi 15 meslek grubu etkilecek