27 / 04 / 2024

Hükümetten son dakika kentsel dönüşüm açıklaması: Ne yapıp edip hızlandırılması gerekiyor!

Hükümetten son dakika kentsel dönüşüm açıklaması: Ne yapıp edip hızlandırılması gerekiyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve sürecin hızlandırılması gerektiğinin altını çizdi. İşte o açıklama...



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen "Valiler Buluşması"nda önemli açıklamalarda bulundu. 

Cevdet Yılmaz, son 20 senede valilik kurumunun çok önemli bir dönüşümden geçtiğini dile getirerek, daha çok hizmet ve vatandaş odaklı hale geldiğine, kalkınma ajanslarının bunun iyi bir örneği olduğuna dikkat çekti.

Yılmaz, kalkınmanın sadece illeri, şehirleri imar etmekten ibaret olmadığının altını çizerek, gönülleri de imar etme sorumluluğuna sahip olduklarını belirtti. 

Hükümetten son dakika kentsel dönüşüm açıklaması: Ne yapıp edip hızlandırılması gerekiyor!

20 SENEDE 2 MİLYONU AŞKIN BİNA DÖNÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, son 20 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, devlet ile milletin aynı yön ve hedeflere baktığına vurgu yaptı ve kentsel dönüşüm ile ilgili de konuştu. 

Deprem risklerini azaltmada kentsel dönüşümün önemli konulardan biri olduğunun altını çizen Cevdet Yılmaz, "Kentsel dönüşümde son 20 senede 2 milyonu aşkın binayı dönüştürdük. Önemli bir hızlanma süreci yaşandı bu dönemde. Ancak yeter mi? Yetmez. Marmara Bölgesi, riskli bölgelerimiz başta olacak şekilde bu konuları hızlandırmak istiyoruz" açıklamasında bulundu. 

Yılmaz, bu hedef doğrultusunda da iki önemli inisiyatif aldıklarını dile getirdi. Bunlardan ilkinin Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kurulması olduğunu aktaran Yılmaz, açıklamasında "Bunun içinde de üç tane genel müdürlük hazırladık. Birincisi yalnızca Marmara Bölgesi'nden sorumlu bir genel müdürlük, ikincisi tüm Türkiye'den sorumlu bir genel müdürlük, üçüncüsü de bu iki genel müdürlüğe finansal kaynak hazırlamaktan sorumlu, kentsel dönüşüme finansal destek vermekten sorumlu bir genel müdürlük. Bu üç genel müdürlüğü bünyesinde barındıran bir başkanlık hayata geçirdik Cumhurbaşkanlığı kararıyla" dedi. 

Yılmaz, diğer yandan da yeni kentsel dönüşüm kanununun Meclis tarafından kabul edildiğini dile getirdi. 

Hükümetten son dakika kentsel dönüşüm açıklaması: Ne yapıp edip hızlandırılması gerekiyor!

Cevdet Yılmaz, kentsel dönüşümün bu kanunla da artık eskisinden çok daha kolay hale geldiğine vurgu yaptı. "Bürokratik bazı süreçler kısaltılmış oldu. Daha etkili bir karar alma mekanizması kurulmuş oldu. Gelecek dönemde kentsel dönüşümü ne yapıp edip hızlandırmak durumundayız" diye konuşan Yılmaz, 'Kentsel dönüşüm, rantsal dönüşüm' deyip insanların canıyla oynayanlara da hiçbir şekilde müsaade edilmemesi gerektiğini aktardı. 

Kentsel dönüşüm alanında da noktasal yanlış olması halinde, bir hata varsa elbette onun üstüne hukuk içinde ne gerekiyorsa gidilmesi gerektiğini ve gereğinin yapılmasının gerektiğini dile getiren Yılmaz, "Ama topyekun kentsel dönüşümü karalamaya dönük birtakım ideolojik yaklaşımlara da hiçbir şekilde prim vermememiz gerekiyor" diyerek açıklamasını tamamladı. 

1 milyon Türk Lirası'nın faiz getirisi ne kadar? Banka banka oranlar ve getirileri...

Aracı olanlar dikkat! Plakalarda yeni dönem resmen başladı! Mevcuttaki plakalar ne olacak?

Borç krizindeki emlak devi Evergrande'de üst düzey yönetici gözaltına alındı!

Yeni kentsel dönüşüm süreci nasıl ilerleyecek? 1,5 milyon TL’lik destek yeterli mi?


Geri Dön