24 / 07 / 2024

Hülya Lapşıpha yeni kitabı 'Ben tesadüf değilim'le okuyucu karşına çıktı!

Hülya Lapşıpha yeni kitabı 'Ben tesadüf değilim'le okuyucu karşına çıktı!

'Tesadüf değilim' YENİ kitabı "Ben tesadüf değilim" ile okuyucu karşısına çıkan yaklaşık 20 yıldır inşaat sektöründe hizmet veren sanatçı Hülya Lapşıpha ile şiirle geçen hayatı üzerine konuştuk.




 "Kadın yöneticiliğin avantajını hep yaşadım" 


'Tesadüf değilim' YENİ kitabı "Ben tesadüf değilim" ile okuyucu karşısına çıkan yaklaşık 20 yıldır inşaat sektöründe hizmet veren sanatçı Hülya Lapşıpha ile şiirle geçen hayatı üzerine konuştuk. 


¦ Sizi tanıyabilir miyiz? 

1864 yılında Abhazya'dan sürgünle gelenlerin torunuyum. 

Ankara'da özel bir şirkette yöneticilik yapıyorum. 

Hayata çağdaş bakışımla birlikte duygusal yapım beni şiirlerle buluşturdu. 

Şiir yazmaya geç kaldığımı düşünürüm hep, kendimi biraz geç keşfetmekle birlikte on yıl önce başladım. Fakat çalışmalarımın yoğunluğu nedeniyle kitap geçtiğimiz Mart ayında raflardaki yerini aldı. Kadınlarımızın hep güçlü olmasından yana oldum, doğru işlerde kendilerini yetiştirmesi, kendilerini keşfetmesi ve topluma katkı sunmaları beni her zaman mutlu etmiştir. 


¦ Kitabınızdaki şiirlerin teması var mı? 

Kitabım insan sevgisi üzerine kurulmuş bir temadan oluşmakta, içerisinde memleket meselesi az da olsa ayrılıkla ilgili şiirler de bulunmakta. 

Kitabımın adını" Ben tesadüf değilim" koydum. Hiç kimse tesadüf değildir, hepimiz dünyaya bir görevle geldik ve etrafımıza baktığımızda herkesin bir birine benzemediğini, misyonları ve görevlerinin farklı olduğunu görüyoruz. 


¦ Sizin gibi sanatçı olmaya aday gençlere ve okuyucularınıza neler söylemek istersiniz? 

Gençlerimize kararlılık, azim ve çok çalışmalarını, çok okumalarını tavsiye ediyorum, okumak için çok sebebimiz var. Bu toplumun aydınlara her dönemde, her nesilde daha fazla ihtiyacı olacağını biliyorum. Toplumda herkesin din dil ırk ayrımı gözetmeden kucaklayıcı, birlik ve beraberliğin daim olduğu, yurttaşların refah içinde yaşadığı bir ülke olmasını arzu ediyorum. Öncelikle okurlarımın yeni yılını kutlarken, yeni yıl dünyaya ve ülkemize barış getirsin. Sevgilerin, hoş görülerin, kardeşliğin en ihtiyaç olduğu dönemde artmasını temenni ediyorum. 


¦ Bize kendinizi anlatabilir misiniz ? 

Satış Ekibi yöneticiliği konusunda zamanla uzmanlaşarak profesyonel stratejiler oluşturmaya başladım. 

İş hayatımda her zaman yenilikçi bir anlayışı benimsedim. Cef Danışmanlık firmasının kurucu ortağıyım. İş yaşantımın dışındaki diğer rollerim ise anne olmak, tenis oynamak ve bateri çalmak olarak özetlenebilir. 


¦ Ne kadar zamandır inşaat sektöründesiniz? 

Yaklaşık yirmi yıldır inşaat sektöründe hizmet veriyorum. Bu sürecin bir kısmı profesyonel hizmet, bir kısmı da pazarlama ve satış danışmanlığı olarak geçti. Teslimat ve işletmeye geçiş aşamasına kadar tüm sürecin içinde yer alıyorum. Müteahhit, alıcılar, şantiye ile sürekli iç içe bir iş yaşantısı içerisindeyim. 


¦ İş hayatında kadın olmanın getirdiği avantajlar nelerdir ? 

Erkek egemen bir şantiye ortamına karşın, projelerin satış ofislerinde kadın çalışan sayısı oldukça fazladır. Ben kadın çalışan sayısının fazla olduğu şantiyelerin daha düzenli daha keyifli, daha temiz ve daha performanslı olduklarını düşünüyorum. Kadın yönetici olmanın ben her zaman avantajını yaşadım. 


¦ Bir anne olarak bu yoğun iş temposunda çocuğunuza vakit ayırabiliyor musunuz ? 

Çalışan anne olmak kolay değil. Sekiz yaşındaki oğlumla kaliteli zaman geçirmeye çalışıyorum. Haftada bir gün beraber gittiğimiz müzik dersimiz var. O gitar dersine ben de bateri odasına giriyorum. 

Bu dengeyi kurmak zor olsa da doğru zaman yönetimi ile enerjik kalabiliyorum. 



Habertürk  Ankara  / Emre Üre


Geri Dön