22 / 12 / 2024

Hürriyet Emlak'ta kullanıcı sayısı 3 katına çıktı!

Hürriyet Emlak'ta kullanıcı sayısı 3 katına çıktı!

Faiz indirim kampanyasının açıklandığı haziran ayının ilk günlerinden itibaren 'satılık talebinde geçtiğimiz 5 yılın en yüksek seviyesini gördüklerini belirten Hürriyet Emlak Pazarlama Direktörü Yusuf Mert Yılmaz, konut aramalardaki hareketliliğin kullanıcı sayılarının 3 katına çıkardığını söyledi.



2006'da Doğan Şirketler Grubu çatısı altında kurulan Hürriyet Emlak 2 yıl önce Goldman Sachs grubunun yatırımı ile daha da güçlendi. Capital Dergisi'nde yer alan habere göre; Hürriyet Emlak bugün Türkiye'de gayrimenkul sektörünün dijital dönüşümüne liderlik ediyor. Hürriyet Emlak Pazarlama Direktörü Yusuf Mert Yılmaz, tüm Türkiye'ye yayılan saha ekibi ve 200 kişiden oluşan kadrosuyla hem emlak arayanlar hem profesyonel ve bireysel ilan verenlerin hayatını kolaylaştıracak çözümler sunduklarını belirtiyor. Yılmaz, “Uzmanlığı emlak olan en büyük portal olarak amacımız gayrimenkul edinme sürecini şeffaflaştırmak, güven kazandırmak ve geleceğe hazırlamak” diyor. Hürriyet Emlak Pazarlama Direktörü Yusuf Mert Yılmaz, pandemi sonrasında emlak piyasasında yaşanan gelişmeleri ve artan kullanıcı sayılarını şöyle anlatıyor:

1.2 yıl önce önemli bir yatırım aldınız. En önemli hedefiniz nedir

Bugün Türkiye'de gayrimenkul sektörünün dijital dönüşümüne liderlik ediyoruz. Tüm Türkiye'ye yayılan saha ekibimiz ve 200 kişiden oluşan kadromuzla hem emlak arayanlar hem profesyonel ve bireysel ilan verenlerin hayatını kolaylaştıracak çözümler sunuyoruz. Uzmanlığı emlak olan en büyük portal olarak amacımız gayrimenkul edinme sürecini şeffaflaştırmak, güven kazandırmak ve geleceğe hazırlamak.

2. 2019 yılı nasıl geçti?

2019 yılı emlak sektörü açısından inişli ve çıkışlı bir yıl oldu diyebiliriz. Sonuç olarak TÜİK verilerine göre konut satış adeti 2019 yılında bir önceki yıla göre yüzde 1,9 azalarak 1 milyon 348 bin 729 oldu. Ağustos ayına kadar genelde daralma gördüğümüz satış adetleri, ağustos ve sonrasındaki kredi faiz indirimlerinin etkisiyle yukarı çıktı. 2019 son çeyreği 2013 yılından beri en yüksek çeyreklik satışın olduğu dönem olarak kayıtlara geçti. Önemli gelişmelerden biri de ikinci el satışların, toplam satış adetleri içinde payının artması oldu. Son yıllarda yüzde 53 olan ikinci el satış payı, 2019'da yüzde 63 seviyesine çıktı.

3.Hangi konulara odaklandınız? 

 2019 yılını dijital dönüşüm yılı olarak belirlemiştik.  Gold Sachs yatırımı sonrasında web, mobil uygulamalar ve nesnelerin interneti gibi kategorilerde çözümler sunan veri analiz şirketi Innobil'i 14 kişilik kadrosuyla bünyemize katarak teknoloji alanındaki gücümüze güç kattık. 2019 yılının sonunda hem web sitemizi hem iş ortaklarımızın kullandığı ekranları yeniledik. Tamamen yenilenen ara yüzümüzle birlikte Türkiye'nin en hızlı ilan giriş ekranlarını ürettik ve ortalama ilan giriş süresini 2 dakikanın altına indirdik. Daha akıllı ve daha hızlı hale gelen kullanıcı yüzümüzle müşterinin satıcıya ulaşma oranını yüzde 30 artırmayı başardık.

4.Pandemi, sektörü ve işlerinizi nasıl etkiledi? 

2020'nin ocak ve şubat ayına gelecek adına çok umut veren rakamlarla başladık. Sonrasında tüm dünyayı etkileyen pandemi süreci emlak pazarının da ciddi şekilde daralmasına sebep oldu. Nisan, mayıs ayları zor geçti. Biz de bu dönemde sektöre 10 milyon TL'lik katkı sağlayan bir projeye imza attık ve 3 ay boyunca tüm emlak ofis sahiplerinin ilanlarını hiçbir ücret ödemeden yayınladık. Faiz indirim kampanyasının açıklandığı haziran ayının ilk günlerinden itibaren satılık talebinde geçtiğimiz 5 yılın en yüksek seviyesini gördük. Öyle yüksek bir seviyeden bahsediyoruz ki en yakın döneme kıyasladığımızda 2,5 kattan daha fazla bir büyüme vardı. Kamu bankaları tarafından yapılan kampanya şartları, kira öder gibi ev sahibi olma fikrini canlandırdı. Özellikle 750 bin TL altı konutlarda işlem sayıları çok arttı. Bu da haziran ayının ilk yarısında satış rakamlarının 2-3 kat artmasına sebep oldu. Düşen faizler sonrası aranmalara/konut araştırmalarına yansıyan artışın temmuz ayında sonucunun böyle olacağını öngörüyorduk. Bu hareketlilik hurriyetemlakcom'un kullanıcı sayılarına da yansıdı ve 3 katı kadar bir büyüme getirdi.

“DAVRANIŞ HARİTALARINI ÇIKARIYORUZ" 

Piyasa koşullarının gelişimini doğru ön görmeyi başarıp, bunu değişen tüketici tercihleriyle yorumlayabilirseniz daha verimli yatırımlar yapmanız mümkün olacak. Bu konuda biz de Hürriyet Emlak olarak alanında uzman kişilerden oluşan bir iş zekası ekibi ile çalışıyoruz. Ekibimiz hem site ziyaretçilerimizin hem üye gayrimenkul danışmanlarımızın rızalarıyla izin verdiği ölçüde hareketlerini ve bilgilerini inceleyerek, onların davranış haritasını çıkarıyor.

YENİLİKLER NASIL ÇIKIYOR? 

Tüm yeniliklerimizi kullanıcı ihtiyaçlarından ve sektörün trendlerinden beslenerek hayata geçiriyoruz. Web sitemiz, aplikasyonlarımız ihtiyacı en hızla şekilde algılayıp, ilanların sıralamasını, mevcuttaki benzer  ilanları ve hatta isteklerinize uygun yeni ilanlar çıktıkça bilgi sahibi olmanızı en akılı ve en hızlı şekilde sağlamak için sürekli gelişiyor. Planlarımız kullanıcılarımızın emlak i edinme deneyiminin her safhasında hizmet verebilmek üzerine  kurulu. Emlak arayışlarının her şeyi olacağız. Ev ararken, evin  değerini analiz ederken, tapu riskini araştırırken, kredi alırken, taşınırken, dekore ederken yanlarında olacağız.

EMLAK ARAMALARININ YÜZDE 92'Sİ ARAMA MOTORLARINDAN BAŞLIYOR" 

Bu paralelde emlak sektörünün yakın gelecekte gerek yabancı gerek Türk yatırımcılar için cazibesini sürdüreceğini söyleyebiliriz. Hürriyet Emlak olarak biz de yatırıma ve ürün geliştirmeye devam edeceğiz. Çok yakın zamanda tamamıyla yenilenmiş, gelişmiş harita alt yapımızı devreye aldık. Neredeyse her hafta kullanıcılarımızın ev arama deneyimini kişiselleştirmek için yeni ürünler canlıya alıyoruz. Ekim ayı içinde yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik de en önemli gündem konularımızdan biri olacak. Sektöre ciddi bir şeffaflaşma getirmesini, kayıt dışılığı ortadan kaldırmasını beklediğimiz için ilk günden beri yakın takipteyiz. Müşterimiz olsun olmasın, tüm emlak ofislerinin yeni yönetmeliğe hazırlanması ve uyum sağlaması için eğitimler düzenlemeye, destek olmaya devam edeceğiz.

DİJİTAL ÇÖZÜMLER 

Gayrimenkul sektöründeki dijital çözümler artarken, sektörün dijitale geçiş süreci ve teknolojiye yapılan yatırımlar da devam ediyor. Türkiye'deki emlak aramalarının i yüzde 92'si arama motorlarında başlıyor. Dijital pazarlamaya, ürüne ve teknolojiye çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Müşterimiz I olan emlak ofislerine ve inşaat şirketlerine kaliteli ilan girme, daha fazla kişiye ilanlarını gösterebilme, gelen talepleri randevuya ve sonrasında takiple satışa döndürebilme konusunda sürekli yardımcı olmaya çalışıyoruz.

MÜŞTERİ MUTLULUĞU EKİBİ 

Her bir müşterimizin platformumuz üzerinde sağladığı başarıyı takip ediyoruz ve sıkıntı yaşadığını tespit ettiğimiz müşterilerimize doğrudan ulaşarak çözüm bulmaya çalışıyoruz. Sadece müşteri mutluluğu için çalışan büyük bir ekibimiz var. Kendi şirket süreçlerimizde de otomasyona önem veriyoruz. Tüm operasyonel süreçlerimizi online süreçlere taşıyoruz. Alt yapımızın kuvveti ve ekibimizin uyum gücü sayesinde mart ayında, sadece 1 gün içinde evden çalışma sürecine geçtik. Pandemi süresince maalesef "happy hour"larımızı bile| online yapar olduk.

 Pandemi süreciyle birlikte gayrimenkul danışmanları bu gibi teknolojilere adapte oldular ve bunu en hızlı şekilde başaranlar aynı zamanda süreci en kârlı atlatanlar oldu. Pandemi süreci bitip her şey normale dönse dahi sanal turların ve evleri video görüşmelerle gezdirmenin öneminin, internetten ev arama alışkanlığının azalacağını düşünmüyoruz. Bu kolaylıklara alışan kullanıcılar bundan sonraki süreçlerde de aynı beklenti içerisinde olacaklar.

Çoğu dijital platform gibi bizim de mobil kullanım oranımız çok yüksek. Günlük trafiğimizin yüzde 85'i mobil cihazlar üzerinden geliyor.

5.Sektörünüzdeki en önemli dijital trendler neler? 

 Emlak sektörünün dijital dönüşüm lideri olarak hem ürünler çıkarıyor hem piyasa oyuncularına geleceği anlatarak hazırlıklarını hızlandırmaya çabalıyoruz. Pandeminin dijital dönüşümü en çok hızlandıran etken olduğunu belirtmek zorundayım. Yıllardır önemini anlattığımız bazı konuları sektör pandemi sonrası 2-3 ay içerisinde hızla hayatına adapte etmek zorunda kaldı.

6. Bu yıl, dijital alana ne kadarlık yatırım yaptınız?

Önümüzdeki dönemde bu alana ne kadarlık yatırım yapmayı planlıyorsunuz? Hürriyet Emlak olarak pazarlamaya, ürünümüze ve teknolojiye ciddi bir yatırım yapıyoruz. Yıllık bütçemizin yüzde 80'i hem kullanıcılarımızın hem müşterilerimizin daha fazla fayda almasını sağlayacak ürünler geliştirmeye gidiyor.


Hürriyet Emlak'tan İzmir'deki depremzedelere kira yardımı!


Geri Dön