25 / 07 / 2024

300 milyar TL tutarında ödeme yapıldı! İşte Türkiye’deki kredi kartı kullanıcı sayısı!

300 milyar TL tutarında ödeme yapıldı! İşte Türkiye’deki kredi kartı kullanıcı sayısı!

Pandemiyle birlikte değişen alışkanlıklar kalıcı oldu. Milyonlarca vatandaş nakit sıkıntısı çektiğinde kredi kartına sarılırken kart kullanıcı sayılarındaki artış raporlara yansıdı. BKM raporlarına göre nakit kullanımında ciddi düşüş gözlendi.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


BKM verileri nakit kullanımının azaldığını ve kartlı ödemelerin yükselişe geçtiğini ortaya koydu. Rapora göre Türkiye'de kredi kartı sayısının 100 milyona yaklaştığı görüldü. Bununla birlikte kredi kartı sayısındaki artış, bir yıl öncesine kıyas ile yüzde 17’ye ulaştı.

300 MİLYAR TL TUTARINDA ÖDEME GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından yayımlanan Ekim 2022 kart istatistikleri raporu, kart sayılarının arttığını, kartlı ödemelerin büyüdüğünü ve nakit kullanımının azaldığını bir kez daha ortaya çıkardı. Rapora göre Türkiye'de kredi kartı sayısının 96,8 milyona ulaşarak 100 milyona yaklaştı. Ayrıca kredi kartı sayısındaki artış, bir yıl öncesine kıyasla yüzde 17’ye ulaştı.  

300 milyar TL tutarında ödeme yapıldı! İşte Türkiye’deki kredi kartı kullanıcı sayısı!

2022’de kredi kartıyla yapılan toplam ödeme tutarındaki artış ise yüzde 123 oldu ve kredi kartlarıyla yaklaşık 300 milyar TL tutarında ödeme gerçekleştirildi. Kredi kartlarındaki büyüme oranları, kredi kartı karşılaştırma platformlarının verilerine de yansıdı.

Toplamda 300 milyar TL tutarında ödeme yapıldı! Türkiye’deki kredi kartı kullanıcı sayısı dikkat çekiyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön