28 / 04 / 2024

Hüseyin Akdeniz'den Altınordu Rıhtım projesi açıklaması!

Hüseyin Akdeniz'den Altınordu Rıhtım projesi açıklaması!

İskele Bahçe'nin sahibi Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın Rıhtım Projesi ile ilgili açıklamalarına cevaben sosyal medya sayfasında bir yazı yayınladı.




İskele Bahçe'nin sahibi Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın Rıhtım Projesi ile ilgili açıklamalarına cevaben sosyal medya sayfasında bir yazı yayınladı.


Altınordu Rıhtım Projesinin inşaat alanının İskelebahçe’nin bulunduğu hazine arazisi ile hiçbir ilgisi olmadığını belirten Akdeniz, "Anılan işletme sahası ile bitişik alanda bulunan hazine arazisi (İskelebahçe’nin bulunduğu alan) birbirinden ayrı iki arazidir. Bu arazilerin sürekli tek parsel arazi gibi kamuoyuna lanse edilmesi ve sanki liman arazisi üzerine yapılacak projenin engelleyicisi gibi gösterilmesi kamuoyunu yanılmaktan öteye geçmez." dedi.


Hazine arazileri kiracılarının kanundan kaynaklanan sebeple mağdur edildiklerini ifade eden Akdeniz; "Ordu Büyükşehir Belediyesi, İskelebahçe’nin bulunduğu hazine arazisini kiralayabilir ve kiraya verebilir. İsterse yeşil alan olarak da kullanabilir. Bu 6360 sayılı yasa da Büyükşehir Belediyelerine verilmiş bir haktır. (03/08/1990 tarih ve 20594 sayılı Hazine Taşınmazlarının idaresi Hakkında Yönetmelik 81. Md.) Plajda denize sıfır noktada yapılan yeni işletme aslında hazine arazisidir. Bu arazi hazineden Büyükşehir tarafından kiralanmış ve de bu çerçevede kiraya verildiğini hatırlatmak isterim. 6360 sayılı Büyükşehir yasası gereği, 30 Büyükşehirde hazine arazileri kiracıları kanundan kaynaklanan sebeple mağdur edilmişlerdir. 18/01/2013 tarih ve 2009 sayılı Milli Emlak Genel Müdürlüğünün yazısı ile hazine arazileri kiracılarının yaşadığı sorunu sadece İskelebahçe yaşamamaktadır. Ordu ilinde yakın bir gelecekte diğer hazine kiracılarının da yaşayacağı ortadadır. Önemli olan burada yaşanan mağduriyetlerin diyalog ile çözümlenmesidir. Eğer yaşanan mağduriyetlere çözüm yolları bulunamaz ise İdari hukuk yoluna başvurulması en doğal haktır. Dolayısıyla konu İdari yargı aşamasındadır. İdari Mahkeme, verdiği ara karar ile yürütmeyi durdurmuştur. Yani İskelebahçe’nin yıkım işlemi şimdilik mahkemece durdurulmuştur. Yargı süreci devam eden bir konu da sürekli yorum yapmak doğru değildir. Büyükşehir Belediye Başkanımızın bir TV kanalında yaptığı açıklamada ‘’Altınordu Rıhtım projesi kapsamında orada bulunan özel bir işletmeci arkadaşımız orayı tahliye etti’’ söyleminde bulunması eminim ki Sayın Başkanımıza yanlış bilgi verilmesinden kaynaklanmaktadır. Aksi halin düşünülmesi mümkün değildir." diye konuştu.


"Mağdur edildik"


Liman arazisine yapılacak bu proje ile bölgenin daha da güzelleşeceğine emin olduğunu fakat uygulanacak olan proje ile yıllarca o bölgede işletmecilik yapan ve o işletmede çalışan insanların mağdur edilmesinin doğru olmadığını belirten Akdeniz; şöyle devam etti:


"Bu işletmenin alacakları/borçları var mı?, Çalışanların alacakları/borçları var mı?, Evlerinin giderleri, çocuklarının ve okullarının ihtiyaçları nasıl karşılanacak? Ruhsal açıdan psikolojileri sorunlar yaratır mı? endişesi ve kaygısı duymadan ‘’hadi yıkıyoruz’’ mantığının açıklamasını kim yapacak? Bozulan Ticari Sicil de meslek yaşamımda kazanmış olduğum en büyük ödül olarak yerini alacak."


Ordu Yorum



Geri Dön