28 / 04 / 2024

Hüseyin Babacanoğlu Çanakkale Kentsel Yenileme projesini eleştirdi!

Hüseyin Babacanoğlu Çanakkale Kentsel Yenileme projesini eleştirdi!

Çanakkale Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu düzenlediği haftalık basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Babacanoğlu Çanakkale Belediyesinin Kentsel Yenileme Projesini de eleştirdi...




Çanakkale Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu merkez ilçe başkanlığında düzenlediği hasın toplantısında ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözlerine, Ülkenin üniter yapısının ne pahasına olursa olsun korunacağının altını çizen Babacanoğlu, "Bölgemizin yangın yerine döndüğü bu günleri fırsat bilerek özerklik rüyasına yatanları ve üniter yapımızın korunacağı kararlığı ile mücadele edenleri savaş politikaları uygulamakla itham edenleri milletimizin vicdanına havale ediyorum. 

Hendeklerle bu vatanı bölemezsiniz. Barışa karşı çıkanları mazur göremezsiniz. Şehitlerimizin ruhları şad olsun" dedi. 


"TAPUNUZ VAR MI?"

 AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu basın toplantısının devamında, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a, Kentsel Yenileme Projesi kapsamında, 'Ne alıyorsunuz? Vatandaşa ne veriyorsunuz?" diye soru sordu; 


"Bundan yaklaşık iki hafta önce Sn. Belediye Başkanımıza bazı sorular sormuş ve cevaplarını aldıktan sonra rantı Belediye mi vatandaş mı kazanıyor göreceğiz demiştim. Sorular basitti. Tapunuz var mı ? Ne alıyorsunuz? Vatandaşa ne veriyorsunuz? 


Sorularımıza cevap alamadık. Ve iddiamızı tekrarlıyoruz: Tapunuz yok fakat vatandaşın değil belediyenin kazancını önceliyorsunuz. Halbuki sizin bu bölge için getirdiğiniz 9 kata çıkarına teklifi mecliste Ak Partili arkadaşlarımızın da katkısıyla hemşerilerimizin daha geniş konutlara kavuşması gerekçesiyle 13 kata çıkarıldı. Bunu unutamaz ve unutturamazsınız. Şimdi bu hemşerilerimizden niçin para talep ediyorsunuz? Kentsel dönüşüm yasasından faydalanmayacaksanız kiralan siz mi ödeyeceksiniz?" 



Çanakkale Haber




Haber Çanakkale Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Çanakkale AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu düzenlediği haftalık basın toplantısında, Çanakkale Belediyesi'nin Kentsel Yenileme Projesini eleştirmeye devam etti. Babacanoğlu, kendileriyle Belediye'nin herhangi bir biriminin muhatap olmadığından yakındı. 


Çanakkale Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Çanakkale Belediyesinin sosyal Konutlar mevkiinde yapmayı planladığı Kentsel Yenilerine Projesini eleştirmeye devam etti. Babacanoğlu proje hakkında belediye yetkililerine sordukları soruların cevaplarım alamadıklarını belirterek, "Çanakkale Belediyesinin Sosyal Konutlar Mevkiinde yapmayı planladığı kentsel yenileme projesi ile ilgili bazı sorular sormuştuk, bu sorularımıza cevap alamadık, son meclis toplantısında belediye başkanı 30 adet tapu gösterdi, bu tapular yol ve yeşil alanların tapularıdır. Biz hala sorduğumuz sorulara cevap alamadık. Sorularımızı yeniliyoruz ve soruyoruz, 'süreç nasıl işleyecek?', bu işi kim yapacak, belediye mi yapacak özel şirket mi? Eğer kentsel dönüşüm yasasından faydalanmayacaksınız oradaki mülk sahiplerinin kiraları nasıl ödenecek. Hak sahiplerinin mağdur edilmemesini istiyoruz. Bu projenin takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi. Gazetecilerin, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın, 'Babacanoğlu benim muhatabım değildir' sözünün hatırlatması üzerine, "Ben bu soruları, belediye başkanının kendilerinin bu projeyi yaptığım söylemesi üzerine soruyorum. Bize kendisi veya bizim dengi olarak gördüğü muhatabımızdan cevap kabulümüzdür" diye konuştu. 



Çanakkale Haber 


Geri Dön