28 / 04 / 2024

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yenileme çalışmaları tamamlanıyor

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yenileme çalışmaları tamamlanıyor

Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki yenileme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu bildirildi



Stat müdürü Alparslan Özdemir, Hüseyin Avni Aker Stadı zemin altyapısının tamamen yenilenip, doğal çimin serildiğini ve sahanın ligin ilk haftasına kadar maç oynanacak hale geleceği söyledi.

Stadın fiziki şartlarında UEFA denetçilerinin isteği doğrultusunda bazı düzenleme ve tadilat işlerine başlandığını kaydeden Özdemir, "Stat, Trabzonspor'un marka değerine uygun hale getirildi" dedi.

Kale arkası tribünlerinin 3'er metre geri çekildiğini belirten Özdemir, şöyle devam etti:
"Bu uygulama sonucunda söz konusu tribünle maraton tribününün birleşme noktasındaki taraftarlarımızın engelsiz bir şekilde müsabakayı izlemesi planlandı. Yine kale arkası tribününün önünde bulunan koruyucu duvarın yanı sıra saydam cam da 80 santimetre boyutuna indirildi. Yine yapılan düzenleme sonucunda maraton tribüne 260 adet koltuk ilave edilerek tüm koltuklar yeniden numaralandırıldı. Stadyuma itfaiye, ambulans ve diğer araçların giriş noktası genişletildi. Maraton tribününde izolasyon çalışmaları yapılarak sızmalar engellendi. Stadın drenaj sistemi tamamen yenilendi. Çim ekiminin tamamlanarak lige hazır hale gelmesi için bakımına devam ediliyor. Yangın tesisatı bakımı ise sürdürülüyor."

Özdemir, UEFA kriterlerine uygun olarak naklen yayın noktalarının ele alındığını ifade ederek, "Stadımızda geçen sezon bulunan 10 kamera noktası bu yıl 12'ye çıkarılıp UEFA kriterlerine uygun şekilde bulundukları alanlar değiştirilerek en uygun noktadan çekim yapmaları sağlandı" diye konuştu.

Stadın çevre düzenlemesinin devam ettiğini belirten Özdemir, şunları söyledi:
"Stadımızın protokol tribünü önündeki otopark alanı genişletildi. Ayrıca yol tarafı kale arkası tribününün etrafında da düzenlemelerde bulunduk. Buna göre tribünün arkasında bulunan otopark alanının 1 dönümlük kısmı tamamen canlı yayın araçları için ayrıldı. Bu alanın asfaltlama çalışmalarına ise kısa süre içerisinde başlanacak. Tüm bunlara ilave olarak protokol tribünü girişine teslimat ve danışma binası kuruldu."

Statta UEFA kriterlerine göre düzenlemelere devam ettiklerini de dile getiren Özdemir, "Ev sahibi, misafir ve hakem soyunma odaları tamamen yenilenmeye başladı. Ayrıca yine koridorlarımızla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanı sıra yol tarafı kale arkası tribününün altı düzenlenerek özel güvenlik ve emniyet güçleri için toplanma merkezi olarak kullanılacak" dedi.
AA


Geri Dön