09 / 05 / 2024

Hüseyin Bayraktar Kimdir?

Hüseyin Bayraktar Kimdir?

Hüseyin Bayraktar kimdir? Hüseyin Bayraktar’ın mesleği nedir? Hüseyin Bayraktar hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!



HÜSEYİN BAYRAKTAR KİMDİR?

Hüseyin Bayraktar, 1936 yılında Kayseri’de dünyaya geldi.

HÜSEYİN BAYRAKTAR EĞİTİMİ!

Hüseyin Bayraktar, yüksek eğitimini İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden aldı ve mezun oldu.

HÜSEYİN BAYRAKTAR İŞ HAYATI!

İş insanı olan Hüseyin Bayraktar, Lassa (Brisa) Firması’nın kurucu ortaklarından biridir. Bu ortaklardan biri olması ile birlikteTürkiye’nin dünya standartlarında gerçekleştirilmiş olan ilk alışveriş merkezi Galleria Ataköy ile birlikte Holiday Inn, Apart Otel, Ataköy Marina  ve çeşitli birimleri de kapsayan Ataköy Turizm Merkezi’nin kuruculuğunu da yaptı. Hüseyin Bayraktar’ın iş hayatını genel olarak ele alırsak da şu bilgiler karşımıza çıkar;

  • Yine alanlarında ilk ve öncü olma niteliğini içinde barındıran Carousel ve Outlet Center projelerinin altında da Hüseyin Bayraktarın emeği ve imzası vardır.
  • Hüseyin Bayraktar otomotiv, ticaret sektörleri ve gayrimenkul sektöründe de faaliyet gösteren H. Bayraktar Yatırım Holding A.Ş.’ nin Onursal Başkanlığı görevini yerine getirmiştir.
  • Beş yıl süre ile Taysad, Taşıt Araçları Yan Sanayi Derneği’nin başkanlığını yapmıştır.

HÜSEYİN BAYRAKTAR EVLİ Mİ, BEKAR MI?

Hüseyin Bayraktar evlidir ve aynı zamanda üç çocuk babasıdır.

Bayraktar Holdinge dair merak edilip sorulan başka sorular da vardır. İşte onlardan bazıları;

BAYRAKTAR HOLDİNG SAHİBİ KİMDİR?

Bayraktar Holdingin temelleri Kayseri’de atılmıştır. Ticaret alanında başlayan bu ilgi giderek dört kuşak boyunca sanayiciliğe kadar ilerlemiştir. Şirketin kurucu Hacı Halil Bayraktar ve Hacı Halil Bayraktar ile başlayan ve nakliyat, yedek parça işinde büyük gelişmeler kaydetmiştir. Hacı Mehmet Bayraktar'ın katkıları ile iş alanları genişlemiştir. Bayraktarlar; bölgenin önde gelen ticari kuruluşlarından birisi haline geldi.

  1953 yılında üçüncü kuşaktan İzzet Bayraktar, ailenin ithalat ile tanışmasına öncülük etti. Bu yeni süreç de ise, Kayseri'de kalmanın yeterli olamayacağını düşünmeye başlamış ve şirketin merkezi İstanbul'a kaydırılmış ve geçiş 1963 yılında tamamlanmıştır.


Geri Dön