03 / 05 / 2024

Hüseyin Bilmaç: Afrika pazarını kaybetmeyelim!

Hüseyin Bilmaç: Afrika pazarını kaybetmeyelim!

İMSAD Başkanı Hüseyin Bilmaç, Libya ve Kuzey Afrika ülkelerinin kaybedilmemesi için etkin yönetim ve takip gerektiğini belirtti. Bilmaç,  'Kayıplarımızın devletimizin etkin desteği ile karşılanmasına yönelik sonuç odaklı bir sistem geliştirilmesini bekliy



İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bilmaç, Libya ve Kuzey Afrika ülkelerinin, Türkiye inşaat malzemeleri sanayisi ve inşaat sektörü için kesinlikle 'kaybedilmemesi gereken bir pazar olduğunu belirtti.  
Bilmaç, bu süreci zorunlu bir mola olarak değerlendirdiklerini ifade ederken dış ticaret odaklı kayıpların iç piyasaya yansımaları olacağını da kaydetti.

İMSAD Başkanı, 'Kayıplarımızın devletimizin etkin desteği ile karşılanmasına yönelik sonuç odaklı bir sistem geliştirilmesini bekliyoruz' diye konuştu. İMSAD Başkanı, sektör olarak geçen yıl sonu itibarıyla yaklaşık 19 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini bildirdi. İnşaat malzemeleri sanayisinin başta inşaat demiri, demir çelik radyatör ve demir çelik profil gibi birçok kategoride dünya lideri konumuna geldiğini dile getiren Bilmaç, Türkiye'de inşaat sektörünün toplam yatırımlardaki payının yüzde 46'ya ulaştığını, sektörün 5 müyon kişiye yaklaşan doğrudan ve dolaylı istihdamı ile Türkiye'nin toplam istihdamının yüzde 19.3'lük kısmım karşıladığını kaydetti.

Bilmaç, son günlerde Libya başta olmak üzere Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarında yaşananlardan inşaat malzemeleri sanayisinin, inşaat sektörünün epey yara aldığını ve süreci çok yakından izlediklerini kaydetti.
 
Cumhuriyet/Fatma Koşar


Geri Dön