29 / 04 / 2024

Hüseyin Bürge kimdir? 

Hüseyin Bürge kimdir? 

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.- Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi / Metro Yatırım Ortaklığı A.Ş.-Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Bürge kimdir? Hüseyin Bürge hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Hüseyin Bürge biyografisi..



Hüseyin Bürge yüksek öğrenimini İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nde tamamlamış buradan 1980 yılında mezun olmuştur. Mesleki hayatına 1983 yılında başlayan Bürge 1983 yılında Konya Ermenek Göktepe Lisesi’nde öğretmen olarak görev yapmış daha sonra öğretmenlikle birlikte idarecilik görevini de 1987 yılına kadar devam ettirmiştir.

 Hüseyin Bürge kimdir? 

Öğretmenlik mesleğindeki başarısından dolayı 1989 yılında, Bürge, İstanbul’da yılın en iyi öğretmenlerinden biri seçilerek, ödüle layık görüldü. Bürge, 1994 yılı Mart ayına kadar Bayrampaşa Tuna Lisesi’nde öğretmenlik mesleğine devam etti. 

Ödüle layık görülen Bürge, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Arapça Dili Eğitim ve Öğretim Metot ve Teknikleri üzerine çalışmalar sürdürmesi için,  araştırma görevlisi  sıfatıyla Mısar'a gönderilmiştir. 

SİYASİ HAYATI

Bürge, 1993 yılında Mahalli İdareler Enstitüsü tarafından verilen; ‘şehir planlaması, belediyecilik ve yöneticilik programlarını’ başarıyla tamamlamıştır.  Bu eğitim sonrası; 27 Mart 1994 Yerel Seçimlerinde yüzde 30.27’lik oy oranı ileRefah Partisi’nden Bayrampaşa Belediye Başkanı seçilmiştir.

18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde 35.36 oyla Fazilet Partisinden, ikinci kez Bayrampaşa Belediye Başkanı seçilmiştir. 28 Mart 2004 Yerel Seçimlerinde yüzde 51.9 oy oranı ile bu sefer AK Parti’den Bayrampaşa Belediye Başkanı seçilmiştir,

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde yüzde 44.5 oy oranı alarak tekrar AK Parti’den Bayrampaşa Belediye Başkanı seçilerek, Bayrampaşa’dan aralıksız dört dönem Belediye Başkanı seçilme başarısını göstermiştir. 

12 Haziran 2011’de Genel Seçimleri için İstanbul 2. Bölgeden Milletvekili Adaylığı için Belediye Başkanlığı görevinden ayrılarak, AK Parti İstanbul Milletvekili olarak TBMM’yegirmiştir. Bürge aynı zamanda TBMM İçişleri Komisyonu Başkan Vekili ve Türkiye Makedonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanıdır.

Peki Hüseyin Bürge'nin Sivil Toplum Kuruluşları ile olan ilgisi nedir? Hüseyin Bürge hangi görevlerde yer almıştır?
 


Geri Dön