27 / 04 / 2024

Hüseyin Dündar kimdir?

Hüseyin Dündar kimdir?

Dündar İnşaat kurucusu olan Hüseyin Dündar, 11 Temmuz 2013 tarihinde vefat etti. Hüseyin Dündar kimdir? Hüseyin Dündar inşaat sektöründe hangi projelere imza attı? İşte yanıtı...



Hüseyin Dündar kimdir?

Hüseyin Dündar, Dündar İnşaat'ın sahibiydi. Dündar, İstanbul Teknik Üniversitesi 1961 yılı mezunu olan İnşaat Yüksek Mühendisi Hüseyin Dündar, 11 Temmuz 2013 tarihinde vefat etti.


300 bin TL sermaye ile Türkiye inşaat sektörüne ilk adımı 5 ortakla atan Dündar Yapı'nın sermaye dağılımı ise şöyle: 120 bin TL ile Hüseyin Dündar alıyor. 87 bin TL’lik hisseleriyle ikinci ve üçüncü sırada Hakan Dündar ve Mete Dündar yer aldı.


Hüseyin Dündar, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenirken, Başkan Yardımcılığı’nı Hakan Dündar, Yönetim Kurulu Üyeliğini ise Mete Dündar yaptı.


Dündar İnşaat:

1963 yılında Hüseyin Dündar tarafından kuruldu. Aile şirketi olarak faaliyetlerine devam eden firma, Van- İran Hudut Hattı'ndaki tren istasyonu, Elazığ Sanayi Sitesi, Diyarbakır Havalimanı, Elliler İş Merkezi, Derince Limanı, Öztalay Çarşısı, İzmit Çınarlı Konutları, Şen İş Merkezi, D-Plaza Çarşı Katı, D-Plaza Konutları, D-Plaza Ofis Birimleri, Dündar-Rorf İş Merkezi, T- Club&Dinner, Tahralı Çamlıca Evleri (515 konut), Kandilli Demosten Korpi Köşkü Restütasyonu, Istanblue Rumeli Feneri Evleri (119 villa) ve Incity'i projelerini hayata geçirdi. 


Dündar İnşaat projeleri:

Van-İran hudut hattındaki tren istasyonları,

Elazığ Sanayi Sitesi,

Diyarbakır Havalimanı,

Elliler İş Merkezi,

Derince Limanı,

Öztalay Çarşısı,

İzmit Çınarlı Konutları,

Şen İş Merkezi,

D-Plaza Çarşı Katı,

D-Plaza Konutları,

D-Plaza Ofis Birimleri,

Dündar-Rorf İş Merkezi,

T-Club & Diner,

Tahralı Çamlıca Evleri (515 konut),

Kandilli Demosten Korpi Köşkü Restütasyonu,

Istanblue Rumeli Feneri Evleri (119 villa)



Dündar İnşaat A.Ş'nin acı günü: Hüseyin Dündar vefat etti!








Geri Dön