05 / 05 / 2024

Hüseyin Karaca: Mantık değişimini cesur yöneticiler yapar!

Hüseyin Karaca: Mantık değişimini cesur yöneticiler yapar!

Emlak Pazarlama İnşaat Genel Müdür Hüseyin Karaca İstanbul"da kentsel dönüşümün başarılı olabilmesi için öncelikle şehrin dışında yeni yerleşim yerleri inşa ederek cazip alanlar oluşturulması gerektiğini kaydetti



İstanbul"da kentsel dönüşümün başarılı olabilmesi için öncelikle şehrin dışında yeni yerleşim yerleri inşa ederek cazip alanlar oluşturulması gerektiğini kaydeden Emlak Pazarlama İnşaat Genel Müdür Hüseyin Karaca, sunulacak yeni alanların eskisinden daha cazip olması gerektiğini kaydetti.
Kentsel dönüşümün özel sektörsüz olamayacağının altını çizen Karaca, œBüyük çapta iş yapan özel firmalara bürokraside kolaylıklar sağlanmalı, önleri açılmalı ve konu cazip hale getirilmelidir dedi. Erdoğan Bayraktar"ın œDevlet terbiyesi ve özel sektör kıvraklığı prensibi ile her iki tarafın bir araya getirilmesi gerektiğini belirten Karaca, œYapılan görüş alışverişinden sonra sentez ve analizler yapılarak kararlı bir şekilde uygulamaya geçilmeli. Özel sektörün ticari bakış açısı normal karşılanmalı. Ama kamu kesiminin önceliği insanların hayatı olmalı ve ülke kaynakları bu doğrultuda kullanılmalı. TopyekÜ»n bu konuda seferber olunmalı, el ele verilmeli ve birlikte çalışılmalıdır diye konuştu.
Siyasi olarak radikal kararlar alınmasını tavsiye eden Karaca, œSiyasi endişeye yer vermeden hukuki alt yapının ilave kanuni düzenlemelerle oluşturup işe biran önce başlanılmalı. Uygulamada herkesi memnun etmek mümkün olmadığından çoğunluğun memnun olması prensibi ile hareket edilmeli dedi.
Toplumdaki psikolojiye de değinen Karaca, œHerkeste bir ˜bu iş yapılamaz" yılgınlığı var. Bu açıdan ilk hareket zor olacaktır. Olaya kartopu mantığı ile yaklaşılmalı. İnancım odur ki bu işte gözü kara yöneticiler gerekir diyerek sözlerini bitirdi.
Hüseyin Karaca"nın Dönüşüm reçetesi:
1- Siyasi olarak radikal kararlar alınmalı ve hukuki alt yapı yeni kanuni düzenlemelerle oluşturulmalı.
2- Bu işe  biran önce başlanılmalı. Uygulamada herkesi memnun etmek mümkün olmadığından çoğunluğun memnun olması prensibi ile hareket edilmeli.
3- Toplumdaki ˜bu iş yapılamaz" yılgınlığını aşmak için gözü kara yöneticiler görevlendirilmeli.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön