05 / 05 / 2024

Hüseyin Yüksel: Emlakçı bindiği dalı kesmez

Hüseyin Yüksel: Emlakçı bindiği dalı kesmez

Hüseyin Yüksel, insanların emlakçı yerine sahibinden alışveriş yapmayı tercih ettiğini ancak bunun yanlış bir düşünce olduğunu belirtti



Çorlu'nun emlak sektöründeki önemli isimlerinden Yükselen Emlak'ın sahibi Hüseyin Yüksel; insanların emlakçı yerine sahibinden alışveriş yapmayı tercih ettiğini ve bunu da daha ucuz ve risksiz zannettiğini belirterek "Bu yanlış bir düşünce" dedi.

Mal sahibinin daima malını  rayiç bedelin iki katma satmak istediğini ve bunun insanın doğasında olduğunu ifade eden Hüseyin Yüksel şunları söyledi: "Bilinçli bir emlakçı ne alıcısının ne de satıcısının mağdur olmasına izin vermez çünkü kendisinden  alışveriş yapmış müşterilerinin yine bir emlak işi olduğunda kendisini tercih etmesini ister. Bu da ancak alıcısını ve satıcısını yanıltmadan, hakkaniyete uygun bir alışveriş ile mümkündür. Emlakçı bindiği dalı kesmez oysa mal sahibinin böyle bir kaygısı yoktur."

'Düşman değil, dostuz'
Yalnız konut alım satımında değil kiralama konusunda da emlakçılarm daha objektif seçenekler sunduğunu belirten Hüseyin Yüksel "Kiracı, mal sahibi anlaşmazlıklarının yüzde 80'i sahibinden konut kiralamada ortaya çıkıyor. Emlakçı aracılığıyla yapılan kontratlar, uzman ve objektif bir gözle ve yaklaşımla yapıldığından gelecekte mal sahibi ve kiracının iki düşman değil iki dost olmasını sağlıyor" diye konuştu.
Posta


Geri Dön