19 / 05 / 2024

Hüsnü Akhan Kimdir?

Hüsnü Akhan Kimdir?

Hüsnü Akhan kimdir? Hüsnü Akhan’ın mesleği nedir? Hüsnü Akhan hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!



HÜSNÜ AKHAN KİMDİR?

Hüsnü Akhan, 23 Ocak 1953 yılında Birecik, Şanlıurfa‘da dünyaya geldi.

HÜSNÜ AKHAN NEREDEN MEZUN OLMUŞTUR?

Hüsnü Akhan, İlk ve Orta öğrenimini Birecik Lisesi’nde almıştır. Üniversite eğitimini ODTÜ İşletmede tamamladı. Buradan mezunu olan Hüsnü Akhan, ekonomi alanındaki yüksek lisansını University of Miami (ABD)’den tamamladı.

 HÜSNÜ AKHAN İŞ HAYATI!

  • Hüsnü Akhan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası‘nın çok farklı kademelerinde görev yaptı. Akhan aynı zaman çerçevesinde Londra Ofisi’nde temsilcilik yaparken, Dış İlişkiler biriminde de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yerine getirdi, akabinde 1994 yılında Doğuş Grubu bünyesine dahil oldu.
  • Garanti Bankasının Hazine, Operasyon ve aynı zamanda Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı oldu ve bu pozisyonlarda çalışmasını izlerken, 1998 yılında Körfezbank Genel Müdürlüğü görevini yerine getirmek için bu göreve getirildi.
  • 2001 ile 2005 yıllarında da Doğuş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CFO olarak görev yapmıştır. Hüsnü Akhan, Ocak 2006 yılından bu zamana kadar da Doğuş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO olarak görev yapıyor
  • Bu bilgiler ışığında, Doğuş Gayrimenkul, Doğuş Enerji ve aynı zamanda Doğuş DMarin Marinalar Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı, Doğuş Turizm, bunların yanında
  • D Enerji, Doğuş İnşaat, TÜVTÜRK Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve aynı zamanda GarantiBank Moscow Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yerine getirmektedir.

DOĞUŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI KİMİNDİR?

Ocak 2011 yılından itibaren de General Electric (GE) Capital Corporation'ın, Doğuş-GE GYO'da sahip olduğu hisselerinin tamamının Doğuş Holding'e satışı yerine getirildi ve şirketin ortaklık yapısı yüzde 51 Doğuş Holding ve yüzde 49 halka açık olacak şekilde değişim yaşandı.

Doğuş Grubu şirketleri nelerdir?

DOĞUŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.

Antur.

Doğuş GYO.

Doğuş Otomotiv.

Doğuş Yayın Grubu.

Doğuş İnşaat.

D.Hotelier

d.ream

N11.com yer almaktadır.


Geri Dön