29 / 04 / 2024

Hüsnü Özyeğin, Romanya'daki marketlerini sattı!

Hüsnü Özyeğin, Romanya'daki marketlerini sattı!

Türk işadamı Hüsnü Özyeğin'e ait Bükreş Anchor Grup bünyesindeki G'Market, Belçikalı Mega Image grubuna satıldı.    Romanya piyasasına 1998 yılında giren G'Market, ekonomik krizde büyük darbe yemişti



Fiba grubu, Türkiye'deki Gima Marketleri'ni elinden çıkarttıktan sonra ismini G'Market olarak değiştirdiği Romanya'daki 4 marketi de elinden çıkarmasıyla grup market zincirinden tamamen çıkmış oldu.

Daha önce de farklı illerdeki 3 marketi kapatan Fiba Grubu, sektörden tamamen çekilmiş oldu. Son yıllarda Bükreş genelinde agresif bir rekabet gösteren Mega İmage grubu ise G'Market'i bünyesine kattıktan sonra bu sene 50 milyon Euro'luk yatırım yaparak mağaza sayısını 23'e çıkarmayı planlıyor. Ancak işadamı Özyeğin'in halen Romanya'da banka, leasing ve alışveriş merkezi yatırımları bulunuyor.

Fiba şžirketler Grubu bünyesinde 30'dan fazla şirketi bulunan Özyeğin, 1996 yılında satın aldığı Gima ve Endi'yi 2005'te Sabancı Holding'in yüzde 40 ortak olduğu Carrefoursa'ya satmıştı. Satıştan kısa süre önce ise Koç Grubu, Gima ve Endi'nin Migros'a satışı için görüşmeler yapıldığını duyurmuştu. Bu sebeple, Koç Holding, Gima'nın Carrefoursa'ya satışının 'etik olmadığını' içeren bir duyuru açıklamıştı.

Özyeğin ise satıştan kısa süre sonra İstanbul'daki Swissotel The Bosphorus'u yaklaşık 100 milyon dolara alarak turizm sektörüne adım atmıştı. İzlediği ticari politikalar sebebiyle Hüsnü Özyeğin 2005 yılında Forbes'in milyarderler listesine ilk kez girmiş, 1 milyar dolarla 620. sırada yer almıştı. Mart 2009'da ise Forbes'in 'En zengin 100 Türk' listesinde 2,9 milyar dolarlık servetiyle 1. sıraya yükselmişti.

Hayri Gül / ZAMAN


Geri Dön