28 / 04 / 2024

İ-Tower dönen bina projesini, Sinpaş ve Fer Yapı gerçekleştirecek

İ-Tower dönen bina projesini, Sinpaş ve Fer Yapı gerçekleştirecek

Sinpaş'ın İstanbul Bomonti'deki arsası üzerinde Fer Yapı ortaklığıyla hayata geçirilen ofis projesi, ilginç mimarisiyle görücüye çıktı. TAGO Mimarlık tarafından tasarlanan 30 katlı ve yaklaşık 110 metre yüksekliğindeki ofis, dönen bina şeklinde dizayn edi



Sinpaş'ın İstanbul Bomonti'deki arsası üzerinde Fer Yapı ortaklığıyla hayata geçirilen ofis projesi, ilginç mimarisiyle görücüye çıktı. TAGO Mimarlık tarafından tasarlanan 30 katlı ve yaklaşık 110 metre yüksekliğindeki ofis, dönen bina şeklinde dizayn edildi. 2006 yılında Levent'te Dubai şžeyhi El Maktum'un şirketi tarafından inşa edilmesi gündeme gelen burgu kulelerin yargıya takılmasının ardından, kentin ilk dönen binası i-Tower adlı bu proje oldu. İnşaat ve satışının 1 Mart Salı günü başlaması planlanan i-Tower, her açıdan başka bir görünüm sergilediği, teknolojiyle özdeşleştiği ve 'i' harfi biçiminde tasarlandığı için bu ismi aldı. İnşaatının 20 ay içinde tamamlanması öngörülen projede ofislerin büyük kısmı satılacak. Metrekare fiyatlarının ise 4 bin dolardan başlayacağı belirtildi. Daha çok teknoloji şirketleri, reklam ajansları, doktor ve avukatların da aralarında bulunduğu meslekgruplarına yönelik geliştirilen ofis projesinde her katın ve her ofisin bahçesi olacak.

Yamamoto adı toplantı odalarına verilecek

i-Tower, TAGO Mimarlık'ın kurucularından olan ve geçtiğimiz aralık ayında hayatını kaybeden Japon Mimar Tatsuya Yamamoto'nun da son uygulanan projesi olarak öne çıkıyor. Bu nedenle, projede yer alan toplantı odalarına Tatsuya Yamamoto Toplantı Odaları adı verilecek. 217 adet home-ofıs ünitesinden oluşan projede, toplantı odaları ortak kullanıma açık olacak.
Habertürk


Geri Dön