06 / 05 / 2024

İBB 11 bin 998 konutun inşasına devam ediyor!

İBB 11 bin 998 konutun inşasına devam ediyor!

Kadir Topbaş, œGöreve geldiğimizden bu yana 25 bin 300 konut yaparak sahiplerine teslim ettik. 11 bin 998 konutunda inşası devam ediyor dedi



KİPTAşž"ın çatalca"da hayata geçireceği 1500 konutluk ˜Erguvan Kent Projesi"nin ilk etabı olan 600 konutu satışa sunan Başkan Kadir Topbaş, œGöreve geldiğimizden bu yana 25 bin 300 konut yaparak sahiplerine teslim ettik. 11 bin 998 konutunda inşası devam ediyor dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi"nin şžirketlerinden KİPTAşž, çatalca"da hayata geçireceği 1500 konutluk ˜Erguvan Kent Projesi"nin ilk etabı olan 600 konut, Başkan Kadir Topbaş"ın da katıldığı bir törenle satışa sunuldu. Saraçhane Belediye Sarayı"nda düzenlenen törende çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ile KİPTAşž Genel Müdürü İsmet Yıldırım ve vatandaşlar da yer aldı.

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, projeyi tanıttı ve œGöreve geldiğimizden bu yana 25 bin 300 konut yaparak sahiplerine teslim ettik. 11 bin 998 konutunda inşası devam ediyor. Devletlerden çok şehirlerin önem kazandığı günümüz dünyasında İstanbul"da el ele verilerek birlikte atılan adımlar hem dünyanın ilgisini bu kente çekti, hem de İstanbul her alanda Türkiye"ye örnek teşkil etti dedi.

'İstanbul konut ihtiyacı karşılanmadığı için bu halde'

Dünya nüfusunun hızla kentleştiğini ve bu sürecin iyi kontrol edilememesi halinde sorunların baş edilmez bir hal alacağını vurgulayan Başkan Kadir Topbaş, œİstanbul son 50 yıl içinde 12 milyon göç aldı ve bu süreçte 8 bin 500 yıllık   tarihe sahip şehir kötü kullanıldı. Tarih yok edilme noktasına gelindi, mahalle ve komşuluk büyük ölçüde kayboldu. Yerel yönetimler, insanın varoluşundan doğan hakkı olan konut ihtiyacını görmezden gelindiğinde bu şehirde bunlar oldu diye konuştu.

œKİPTAşž"ın kar düşünmeden, şehrin merkezini zorlamayacak şekilde, sadece barınma amaçlı değil sosyal donatılarıyla beraber konutları inşa ediyor. şžirket bu yönleriyle ciddi bir marka ve güvence oldu diyen Başkan Topbaş, Erguvan Kent Projesi"nin çatalca'nın geleceğine yapılan bir yatırım olduğunu dile getirdi. İlçeye yaptıkları yatırımların tutarının 277 milyon lira olduğunu söyleyen Kadir Topbaş, projeyle ilgili şu bilgileri verdi;

'çatalca'nın geleceğine yatırım yapıyoruz'

œçatalca"nın çam ormanlarına hakim tepesinde yer alan Erguvan Kent Projesi"nin 600 konutluk ilk etabında konutlar 75, 107 ve 125 metrekare olarak üç farklı büyüklükte inşa edilecek. 90 bin lira ile 180 bin lira arasındaki fiyatlar ile satışa sunulan konutlardan, yüzde 10 peşinatla yüzde 0,33'den başlayan kredilerle 120 aya varan vadede satın almak mümkün olacak.

Konutların giriş katlarının her projede olduğu gibi yine özürlülere göre düzenlendiğini ifade eden Topbaş, doğaya olduğu kadar okul, sağlık merkezi, cami, eğlence ve alışveriş merkezlerinin hemen yanı başında yer alacak konutların ilk etabının 24 ayda tamamlanacağını söyledi.

Başkan Kadir Topbaş, konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte KİPTAşž"ın konut satış noktasına geçerek konut almak için müracaat eden Mehmet Açıkgöz, Yüksel Göral ve Nazmi Barut isimli vatandaşların kayıt işlemlerini gerçekleştirdi.
İBB

Basında yer alan diğer haberler:

çatalca Erguvan 1. Etap satışa çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kiptaş'ın, çatalca'da hayata geçireceği bin 500 konutluk Erguvan Kent Projesi'nin ilk etabı olan 600 konutu satışa sunuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, görevi süresince 25 bini aşkın konut yaparak sahiplerine teslim ettiklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kiptaş'ın, çatalca'da hayata geçireceği bin 500 konutluk Erguvan Kent Projesi'nin ilk etabı olan 600 konutu satışa sundu. Kadir Topbaş, düzenlediği basın toplantısında, projeyi tanıttı ve ilk etabın satışına start verdi.

27 BİN KONUTLUK PORTFÖY

Konutun, insanın doğuştan gelen haklarından biri olduğunu, yerel yönetimlerin bu ihtiyacı görmezlikten gelemeyeceğini dile getiren Topbaş, 'Göreve geldiğimden bu yana 25 bin 300 konut yaptık ve sahiplerine teslim ettik, 11 bin 988 konutun da inşası devam ediyor' dedi.

CİDDİ MARKA

Kiptaş'ın kar düşünmeden, şehrin merkezini zorlamayacak şekilde, sadece barınma amaçlı değil, sosyal donatılarıyla beraber konutları inşa ettiğini belirten Topbaş, Kiptaş'ın ciddi bir marka ve güvence olduğunu vurguladı. Başkan Kadir Topbaş, Erguvan Kent'in inşaa edildiği çatalca'ya yaptıkları yatırımların tutarının 277 milyon lira olduğunu söyledi.

Konut adedi 600

Metrekare 75-107-125

Fiyat 90-180 bin TL

Peşinat Yüzde 10

Vade 120 ay

Kredi oranı % 0,33...
Yeni şžafak


Geri Dön