04 / 05 / 2024

İBB 2013'e girerken yılbaşı etkinliklerini ve ulaşımı düzenledi!

 İBB 2013'e girerken yılbaşı etkinliklerini ve ulaşımı düzenledi!

“Nice yıllar ve mutluluklar diliyorum. 2013 ve gelecek hepimize güzellikler getirsin” diyen Başkan Kadir Topbaş, zabıta ve ulaşım hizmetleri başta olmak üzere yılbaşının huzurlu ve sağlıklı geçirilebilmesi için her türlü tedbiri aldıklarını açıkladı




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Miniaturk’te düzenlenen Cumhuriyet Coşkusu Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni’nin ardından gazetecilerin yılbaşı tedbirleriyle ilgili sorularını cevaplandırdı. 2012 yılı güzellikleriyle ve bazı sıkıntılarıyla son bulduğun belirten Başkan Kadir Topbaş, “Ulusumuz ve İstanbul adına şahsen iyi geçtiğini düşünüyorum. Nice yıllar ve mutluluklar diliyorum. 2013’te İstanbul, Türkiye ve dünya için güzellikler getirecek temiz bir sayfa açılmasını diliyorum. Yeni yıl herkese huzur ve barış getirsin. Herkes beklentilerinin karşılığını bulsun diliyorum” diye konuştu.


Sağlıklı bir yılbaşı için her türlü tedbir alındı


Yerel yönetim olarak görevimiz böyle büyük etkinliklerde halkımızın huzur içinde bunları yaşamasını sağlamanın görevleri olduğunu vurgulayan Kadir Topbaş, şöyle konuştu; “Hep söylüyoruz, ‘biz bayram yapmıyoruz, bayram yaptırıyoruz’ diye. Yılbaşında belediye olarak büyük bir sorumluluğumuz var. Başta Zabıta olmak üzere bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde olacak. Kentte daha sağlıklı bir yılbaşı geçirmesini arzu ediyoruz. Özellikle toplu taşıma ile ilgili ek seferler koyduk. Taksim-Hacıosman Metrosu geç saatlere kadar çalışacak. Metrobüs zaten sabaha kadar çalışıyor. Takviyesi de olacak. Diğer otobüs hatlarında ve Şehir Hatları vapurlarıyla da yılbaşı akşamı halkımıza hizmet vereceğiz.”


Eğlenirken rahatsızlık vermemeye dikkat!...


“Özellikle İstanbullulardan ricam eğlencenin dozunun kaçırılmaması. Bir başkasının rahatsız edilmemesi. Kente ve bireylere saygılı olmak” diyen Başkan Topbaş, “Bir heyecan yaşarken geleceği de düşünmek gerekir. Zaman zaman sıkıntılı kötü sonuçları gördük. Umarım bu yılbaşında bu görüntüleri yaşamayız. İstanbul’un yılbaşında da daha temiz ve huzurlu olması için belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi.


Üzerinde hassasiyetle durulmasını istediğimiz konunun da eğlence yerlerinde sağlıklı gıda ve içeceklerle hizmet verilmesi olduğunun altını çizen Topbaş, şunları kaydetti; “Bu yıl 9 milyonu aşan turisti ağırlayan İstanbul’a gelen turistlerin de bir misafir olarak kabul edilerek sağlıklı bir yılbaşı geçirmelerini ve buradan mutlu ayrılmalarını istiyoruz. Türk Milletinin misafirperverlik anlayışını önemsiyorum. Gelecek yıl daha çok turist gelmesini sağlamak için turistlerin de sağlıklı bir yılbaşı geçirmelerini sağlamak gerekiyor.”


YILBAŞI ÖNLEMLERİ


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbullular’ın 31 Aralık yılbaşı gecesini rahat ve huzurlu geçirmesi için bazı önlemler aldı. Eğlence yerleri ve restoranlar başta olmak üzere işletmeler, Zabıta görevlileri tarafından denetlenecek. Yılbaşını eğlence mekânlarında kutlayacak vatandaşların evlerine güvenle ulaşması için toplu ulaşım araçları gece saatlerinde de çalışmaya devam edecek.


İETT, hazırlanan normal ve ek sefer programına göre otobüs seferleri gerçekleştirecek. İstanbul’un temel ulaşım bölgelerine göre düzenlenen programda, ihtiyaç halinde otobüs seferlerine ilaveler yapılabilecek. Ayrıca, Metrobüs Hattı’nda halen 24 saat olarak gerçekleştirilen seferler, 31 Aralık yılbaşı gecesi de aralıksız sürecek.


Vatandaşlar, İETT ile ilgili sorun ve şikâyetlerini 372 22 22 no’lu telefona iletebilecekler.


ULAŞIM A.Ş. de yılbaşı münasebetiyle artacak yoğunluğa paralel olarak sefer sayılarını artıracak. Yılbaşı gecesi M2 Şişhane-Hacıosman Metro Hattı’nda seferler sabaha kadar sürdürülecek. ULAŞIM A.Ş.’ye bağlı hizmet veren diğer raylı sistem hatlarında ise gece 02.00’ye kadar hizmet verilecek. (Sefer detayları 2. sayfada)


Şehir Hatları, yılbaşı gecesi artacak yoğunluğa paralel olarak bazı hatlarda gece 01:00 ile 01:30’a kadar ek vapur seferleri düzenleyecek. (Sefer detayları 2. sayfada)


İtfaiye Müdürlüğü ekipleri aralıksız görevlerini sürdürürken, görevli sayısı normal güne göre iki kat arttırılacak.


Hava şartlarının kötü olması durumunda Yol Bakım Müdürlüğü ve AKOM ekipleri de görev başında olacak.


Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler Avrupa ve Anadolu yakalarında minibüs, taksi ve dolmuşları denetleyecek. Aynı zamanda ekipler, yılbaşı gecesi saat 20.00'den itibaren yeme, içme, konaklama ve eğlence yerlerini kontrol ederek diğer belediye ekipleriyle koordineli olarak denetimlerini sürdürecek. 

Vatandaşlardan ve ilçe belediyelerinden merkeze gelen müracaatlar üzerine ekipler ilgili yerlerde kontrollerini yapacak.

Vatandaşlar şikâyetlerini 0 212. 521 84 65 numaralı telefona iletebilecek. 


İSKİ, tam kapasiteyle su verecek. Olabilecek su arızası ve kanal tıkanmasıyla ilgili tedbirleri alacak ve nöbetçi ekip sayısını artıracak.


RAYLI SİSTEM HATLARINDA UYGULANACAK SEFER TARİFELERİ:


Yılbaşı gecesi M2 Şişhane-Hacıosman Metro Hattı’nda seferler sabaha kadar sürdürülecek. Sefer detayları aşağıdaki gibidir.


Taksim-Hacıosman

00:00 - 02:00 saatleri arası 10 dk sefer aralığı uygulanacak. 

02:00 - 06:30 saatleri arası 15 dk sefer aralığı uygulanacak.


Şişhane-Taksim ve Seyrantepe-Sanayi

00:00 - 02:00 saatleri arası 10 dk sefer aralığı uygulanacak.

02:00 - 06:30 saatleri arası 15 dk sefer aralığı uygulanacak.


F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı’nda seferler 02:00’ye kadar sürdürülecek.

00:00 - 02:00 saatleri arası 10 dk sefer aralığı uygulanacak.


T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı’nda seferler 02:00’ye kadar sürdürülecek. Bağcılar’dan son sefer saat 01:00’de; Kabataş’tan yapılan son sefer ise 02:00’dedir.

00:00 – 02:00 saatleri arası 15 dk sefer aralığı uygulanacak.


M1 Aksaray-Havalimanı Metro Hattı’nda seferler karşılıklı olarak 02:00’ye kadar sürdürülecek.

00:00 – 02:00 saatleri arası 15 dk sefer aralığı uygulanacak.


M4 Kadıköy-Kartal Metro Hattı’nda seferler karşılıklı olarak 02:00’ye kadar sürdürülecek.

00:00 – 02:00 saatleri arası 15 dk sefer aralığı uygulanacak.


Ayrıca, güvenlik önlemleri Emniyet güçlerinin de desteğiyle arttırılacak.

Bilgi için; 444 00 88


ŞEHİR HATLARI’NIN YILBAŞI AKŞAMI EK VAPUR SEFERLERİ:


01:00 KADIKÖY-KABATAŞ   01:30 KARAKÖY-KADIKÖY

01:00 KADIKÖY-KARAKÖY   01:30 KABATAŞ-KADIKÖY

01:00  KADIKÖY-BEŞİKTAŞ  01:30 BEŞİKTAŞ-KADIKÖY

01:00 ÜSKÜDAR-EMİNÖNÜ   01:30 EMİNÖNÜ-ÜSKÜDAR    

01:00 ÜSKÜDAR-BEŞİKTAŞ   01:30 BEŞİKTAŞ-ÜSKÜDAR

İBB


Geri Dön