29 / 04 / 2024

İBB, Adalar Belediyesi'nin düzenlediği parkı yıktı!

İBB, Adalar Belediyesi'nin düzenlediği parkı yıktı!

ADALAR Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında bir süredir devam eden yetki krizi, dün yeni bir boyut kazandı. Adalar Belediyesi'nce düzenlemesi yapılan park, Büyükşehir'in yetki sınırında olduğu iddiasıyla yıkıldı...  



 ADALAR Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında bir süredir devam eden yetki krizi, dün yeni bir boyut kazandı. Adalar Belediyesi'nce Büyükada'da düzenlemesi yapılan park, dün sabah erken saatlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince yıkıldı. Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, parkın dün sabah çevik kuvvet destekli 400 kişilik zabıta ve ekip tarafından yıkıldığını söyledi. Uzun yıllardır parka çivi dahi çakılmadığını söyleyen Farsakoğlu, parkın içindeki Atatürk büstünün kaidesinin de uzun süredir kırık olduğunu kaydetti.

Farsakoğlu, şunları söyledi: 'Park, at pisliklerinden geçilmiyor, insanlar parktan yararlanamıyordu. Ayrıca Adalar'a gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler açısından da çirkin bir görüntü yaratıyordu. Yıllardır bir şey yapılmadığı için parkın yapımını projelendirdik. İlk başta parkın alanını genişlettik. İnsanların soluk alacakları dinlence yeri haline getirecektik. 'Mimar Mehmet Bölük Kültür ve Sanat Parkı' adıyla Nisan ayı başında açmaya hazırlanıyorduk.' Büyükşehir ise yasa gereği kendi tasarruflarında olan çınar ve İskele meydanlarında Adalar Belediyesi'nin yetki ve sorumluluklarının dışına çıktığını savundu. Yazılı açıklamada, 'Adalar Belediyesi'nin yaptığı harcamalar yetkisiz kamu harcamalarıdır' denildi. Büyükşehir ile Adalar Belediyesi arasındaki yetki tartışmasında gerilim ilk kez geçen hafta su yüzüne çıkmıştı. çınar Meydanı düzenlemesi için geçen hafta Büyükada'ya gelen İBB zabıta ekipleri, Ada'ya sokulmamıştı. Olayın ardından iki belediye de birbirlerini suçlamıştı.
Sabah

 


Geri Dön