28 / 04 / 2024

İBB alışveriş merkezlerinin otoparklarıyla ilgili açıklama yaptı!

İBB alışveriş merkezlerinin otoparklarıyla ilgili açıklama yaptı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi dün twitter'da sorulan AVM otoparklarıyla ilgili açıklamaya sayfasında yer verdi



İBB tarafından yapılan açıklama şu şekilde; 


İstanbul’daki Alışveriş Merkezlerinin Otoparkları 0-3 Saat Arası Ücretsizdir

Açıklama :

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Alışveriş Merkezlerinin araçlara otopark yeri ayırması 3194 sayılı İmar Kanununun bir gereğidir.


-  30.01.2007 tarihli UKOME kararına göre İş Merkezleri ve Alışveriş Merkezlerine gelen araçlardan ilk üç saate (0-3 saat) kadar ücret alınmamasına, ilk üç saatten sonra alınabilecek ücretin ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarife Komisyonunca belirlenen ücret oranında alınmasına karar verilmiştir.


- Zabıta Dairesi Başkanlığı Tüketici Hakları Zabıta Amirliği’ne gelen şikayetler yönünde yapılan denetimlerde,  Alışveriş Merkezlerinin, büyük bir kısmının otoparkından hiçbir ücret alınmadığı, bir kısmının UKOME Kararına göre ücret aldığı, bir kısmının da UKOME kararına aykırı ücret aldıkları görülmektedir.


- İlgili UKOME Kararına uymayan Alışveriş Merkezlerine, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 12. Maddesinin 4. Fıkrasına istinaden 2013 yılında uygulanan İdari Para Cezası tutarı 582 TL’dir.


- Bugüne kadar otoparklarından 0-3 saat arası otopark ücreti alan Alışveriş Merkezlerine Toplam: 453 bin 509 TL, 2013 yılı Ocak ayından bugüne ise 35bin 211 TL İdari Para Cezası tatbik edilmiştir.


Kamuoyunun bilgilerine saygıyla duyurulur.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi

BASIN DANIŞMANLIĞI


Geri Dön