28 / 04 / 2024

Yeşil ailesinden 'birleşme' kavgasıyla ilgili açıklama!

Yeşil ailesinden 'birleşme' kavgasıyla ilgili açıklama!

Yeşil Kundura San. AŞ, Para Dergisi'nde yer alan haberle ilgili açıklama yaptı



Haftalık Para dergisinin 8-14 Kasım 2009 tarih ve 2009/46  nolu sayısının 40.sayfasında ve İnternet sayfasında, müvekkillerim Yeşil Kundura San.A.Ş, Yeşil Global Ayak.Giy.Paz.A.Ş ve Engin Yeşil hakkında bir takım haksız mesnetsiz ve gerçek dışı beyan ve açıklamalar da bulunulmuştur.

Mustafa Yeşil ve Recep Ali Yeşil 1987 yılında ayrılmışlardır, bu tarihten sonrada her iki grupta kendi şirketleri ile işlerini devam ettirmişlerdir.

Yeşil Kundura olarak müvekkilim şirketin enerji ve konut sektöründe yatırımları bulunmamaktadır, Yeşil Kundura sadece Ayakkabı işi ile iştigal etmektedir, yayında sözü geçtiği şekilde bir yatırımları bulunmamaktadır. İnşaat ve Enerji çalışmaları başka şirketler bünyesinde devam etmektedir.

Müvekkilim Engin Yeşil'den yayında iddia edildiği gibi bir birleşme talebi gelmediği gibi ne ihsan Yeşil'in nede Dema grubundan herhangi birinin Yeşil Global AŞ de sirketin kurulusundan bu gune hiç bir ortaklıklari olmamistir ve hisseleri bulunmamaktadır.

Dema grubu bünyesindeki mağazaların devri konusunda yapılan beyan da tamamıyla gerçek dışı ve mesnetsiz olup Nisan 2009 tarihinde İhsan Yeşil, mağazalarını işletemediğini, bu nedenle mağazaların devir alınması ve Yesil'in maza zincirine ilave edilmesi, kendilerinin bu mağazalar zincirine mal yapmak sureti ile çalışmalarına devam etmeleri talebi ile müvekkillerime müracaatta bulunmuş ve Dema grubunun mağazaları bedelleri tamamıyla ödenmek sureti ile devir alınmıştır.

Dema grubunun bayileri ile  yollarını ayırmış olması tamamen kendi tasarrufundadır.

Yayında sözü  geçen Dr.Martens markası müvekkilim Yeşil Kundura A.Ş  bünyesine katılmış olup, Dema grubuna ait değildir.

Dema grubu üretip teslim ettiğini beyan ettiği 160.000 Çift ayakkabıyı yaz sezon başı olan Nisan ayından itibaren teslim etmesi gerekirken Temmuz ayı ve sonrasında teslim etmiş ve bu mallar mecburen indirimde satılmak zorunda kalınmistir. Dema grubu taahhütlerini yerine getiremez bir duruma düşmüştür.

Müvekkil şirketler Dema gurubuna ürettirdikleri her ayakkabının bedelini ödemişler, ve ödemeye de devam etmektedirler.

Muvekkilim sirketler hakkında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) nezlinde bir tedbir ve yaptırım kararı yoktur. Bu beyanda tamamen gerçek dışı  ve mesnetsizdir.

Arz ettiğimiz üzere İhsan Yeşil ve Dema grubu ile yürütülen bir ortaklık bulunmamaktadır.

Yeşil Kundura  ve Yeşil Global olarak müvekkil şirketlerce gerek Dema grubuna gerekse piyasa verilen tüm çekler vadelerinde ve sorunsuz olarak ödenmektedir, İhsan Yeşil ve Dema grubu olarak yapılan bu beyan haksız mesnetsiz ve gerçek dışıdır, müvekkil şirketleri yıpratmaya yöneliktir, Yeşil Kundura ve Yeşil Global olarak bankalar nezlinde ki itibar ve güvenilirlik tüm kamuoyunca da bilinmektedir.

Dema Grubunun finans sıkıntısı ve işçilerinin ücretlerini ödeyememeleri kendi ticari durumlarıdır ki bununla müvekkillerim arasında bağlantı kurulması da gerçek dışı ve mesnetsiz beyandan öteye geçmemektedir.

Dema grubu mağazalarını  Yeşil Kunduraya kaptırmamış, bu mağazaları müvekkil şirkete bedeli mukabilinde devretmiş, faturalamis ve bedellerini de almıştır. Bu husus her iki tarafça da bilindiği halde bu şekilde bir yorum ile müvekkil şirketler ve Yeşil Kundura olarak kamuoyunda edindiği haklı ve güvenilir imajı zedelenilmeye çalışılmış olduğundan dergide geçen bu yorumları da kabul etmiyor tekzip ediyoruz.

Yesil Kundura Dema gurubuna kis donemi icin urettirecegi ayakkabilara mukabil on odeme yapmistir ve Dema gurubu ayakkabilari uretmediginden dolayi su an Yesil Kundura alacakli duruma dusmustur.

Dema grubu iflas ertelemeye basvurmustur ve hakkındaki yasal işlemleri durdurabilmiştir, müvekkilim şirketlerin alacakları da iflas erteleme kararı veren mahkemeye de bildirilmiş ve kayıtlıdır.

Yeşil olarak inşaat sektöründe kriz yaşadığı iddiası da gerçek dışıdır, kabul etmiyoruz.

Yeşil Kundura 61 yıllık mazisi olan sektörün öncü ve lider bir firmasıdır. Yeşil Kundura ve bağlı şirketlerimiz çalışmalarına ve üretimlerine aynı azim ve kararlılıkla devam ediyor, bu itibarla hakkında yayınlanan bu gelişigüzel ve tek taraflı yayından dolayı kamuoyunda oluşabilecek yanlış anlaşılma ve tereddütleri gidermek amacıyla haberde geçen beyan ve yorumları tekzip eder, kamuoyuna saygı ile duyururuz.

YEŞİL KUNDURA SAN.AŞ

YEŞİL GLO.AYAK.GİY.PAZ.AŞ.

ENGİN YEŞİL

VEKİLİ

AV.ERDOĞAN BİÇER

İlgili haber

Yeşil ailesinde 'birleşme' kavgası!


Geri Dön