30 / 04 / 2024

İBB başvurusu nereden ve nasıl yapılır? İBB başvurusu kaç TL? İBB başvurusu için şartlar nelerdir?

İBB başvurusu nereden ve nasıl yapılır? İBB başvurusu kaç TL? İBB başvurusu için şartlar nelerdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),  üniversite öğrencilerine yönelik eğitim yardımı başvurularını kabul etmeye başladı. Başvuruların başlamasıyla birlikte İBB bursunun detayları ve başvuru şartları merak konusu oldu. İBB bursunun miktarı ne kadar? Başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) burs programı, İstanbul'da eğitim gören binlerce öğrencinin ilgi odağı haline geldi. Öğrenciler, bu fırsattan yararlanabilmek için başvuru tarihlerini ve burs miktarını merak ediyor. İşte 2023 yılı için İBB burs başvuru detayları haberin devamında...

İBB başvuru tarihleri ne zaman, başvurular nereden yapılıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), eğitim desteği başvurularını kabul etmek için henüz tarihlerini belirlemedi. Öğrencilere sağlanacak olan bu destek 6 bin liralık bursun üç taksit halinde ödenmesini içeriyor. Başvurular ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde eğitim alan öğrenciler için sunulmakta.

Eğitim yardımı başvurularını ve evrak işlemlerini gerçekleştirmek isteyen öğrenciler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi web sayfası olan gencuniversiteli.ibb.istanbul veya İstanbul Senin uygulaması üzerinden başvurularını yapabilecekler. Başvurular başlamış olup ilgili üniversite öğrencilerinin bu burs programına başvurmaları bekleniyor.

İBB başvurusu nereden ve nasıl yapılır? İBB başvurusu kaç TL? İBB başvurusu için şartlar nelerdir?

İBB burs başvuru şartları

İstanbul'da eğitim gören veya ailesi İstanbul'da ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrenciler ile ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde eğitim alan veya devlet üniversitelerinde tam burslu özel üniversitelerde okuyan öğrenciler İstanbul Büyükşehir Belediyesi burs programından faydalanabilirler.

Kimler başvuramaz?

Üniversiteye yeni kayıt yaptıran adayların yanı sıra ara ve son sınıf öğrencileri için burs başvurusu yapma şartı, not ortalamalarının 100 üzerinden en az 53 veya 4.00 üzerinden en az 2.00 olmasıdır. Ayrıca şu öğrenciler de İBB burs başvurusu yapamaz:

  • Açık öğretim öğrencileri
  • Yurtdışında eğitim alan öğrenciler
  • Ücretli değişim programına katılanlar
  • 30 yaş ve üzeri ön lisans ve lisans öğrencileri, 40 yaş ve üzeri yüksek lisans ve doktora öğrencileri
  • Eğitimleri sırasında yüz kızartıcı bir eylem nedeniyle disiplin cezası alan öğrenciler
  • Sabıka kaydı bulunan öğrenciler

İBB yurt başvuru sonuçları belli oldu: Ücret ne kadar, gerekli belgeler neler?

İBB, Fatih ve Eyüpsultan'da 2 adet konut alanı imarlı arsayı satıyor! Megakentte fırsat!

İBB’nin öğrenci yurtlarına yüzde 36,8 zam


Geri Dön