18 / 09 / 2024

İBB işgalli konut arsalarını elden çıkarıyor!

İBB işgalli konut arsalarını elden çıkarıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mesken Müdürlüğü, Kartal Yakacık Mahallesi´ndeki Aydos Caddesi ve Dereiçi Sokak´ta iki işgalli arsasını satışa çıkardı




İBB Mesken Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Aydos Caddesi´ndeki 377 metrekare yüzölçümüne sahip arsanın tamamı İBB´ye ait. Arsa üzerinde işgal bulunduğunu açıklayan yetkililer imar planlarında bu arsanın konut alanı olarak göründüğünü de dile getirdi. Vakfiyesi olmayan arsa için 302 bin 384 TL tahmini bedel ve 9 bin 71 TL geçici teminat isteniyor.

Satışa çıkan Dereüstü Sokak´taki arsa ise 398 metrekare büyüklükte. Mesken Müdürlüğü, bu arsa içinde 318 bin 856 TL tahmini bedel 9 bin 565 TL´de geçici teminat tayin etti. Tamamı belediyeye ait olduğu açıklanan arsa işgalli vaziyette. Konut alanı imarı olan asanın vakfiyesi bulunmazken her iki arsanın da ihalesinin11 Ağustos´ta yapılacağı açıklandı.
Emlakkulisi

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler...

İBB işgalli arsalarını elden çıkarıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mesken Müdürlüğü, Kartal Yakacık Mahallesi´ndeki Aydos Caddesi ve Dereiçi Sokak´ta iki işgalli arsasını satışa çıkardı.
İBB Mesken Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Aydos Caddesi´ndeki 377 metrekare yüzölçümüne sahip arsanın tamamı İBB´ye ait. Arsa üzerinde işgal bulunduğunu açıklayan yetkililer imar planlarında bu arsanın konut alanı olarak göründüğünü dile getirdi. Arsa için 302 bin 384 TL tahmini bedel ve 9 bin 71 TL geçici teminat isteniyor.
Satışa çıkan Dereüstü Sokak´taki arsa ise 398 metrekare büyüklükte. Mesken Müdürlüğü, bu arsa içinde 318 bin 856 TL tahmini bedel 9 bin 565 TL´de geçici teminat tayin etti. Tamamı belediyeye ait olduğu açıklanan arsaların üzerinde işgal bulunuyor. Konut alanı imarı olan arsanın vakfiyesi bulunmazken her iki arsanın ihalesinin 11 Ağustos´ta yapılacağı açıklandı.
Milliyet


Geri Dön