02 / 05 / 2024

İBB Kartal Yakacık'ta sanatçı yaşam evi açtı!

İBB Kartal Yakacık'ta sanatçı yaşam evi açtı!

Evsiz kalan oyunculara huzurevi açılması konusu hayatını kaybeden her sanatçıdan sonra tartışılıyordu. Vefat eden Yeşilçam'ın ünlü aktörlerinden Mesut Engin'in sokakta yaşadığı dönemlerde de gündeme gelmişti bu tartışmalar...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sanatçıların huzurevi sorununa el atarak Kartal Yakacık'ta 'Sanatçı Yaşam Evi'ni açtı. Açılışta konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, "Biz burada gönüllerimizi, yüreklerimizi birleştirerek bu yaşam evini açtık." dedi.

Yaşam evinin açılmasının önemli olduğunu belirten sanatçı Erol Evgin ise şimdiden odasını ayırttığını ifade etti. POPSAV Başkanı Hakan Peker ise, "Yaşam evi hakkında köklü çözüm istiyorduk. O isteğimiz burada hayata geçti." diye konuştu. 7 bin metrekarelik alanda kurulan merkezde, tek ve iki kişilik toplam 44 oda bulunuyor. 60 sanatçıya hizmet verilmesi planlanan Sanatçı Yaşam Evi'nde; kütüphanenin yanı sıra TV, hobi ve dinlenme salonları, yemekhaneler, revir var. Yürüyüş parkurlarıyla birlikte hobi bahçelerinin de yer aldığı merkezde tavuk kümesi de mevcut. Bunların yanı sıra merkezde kalan sanatçıların sosyal hayata katılmaları da sağlanacak. Bu kapsamda çeşitli etkinlikler, günübirlik geziler düzenlenecek.

SEVGİ KORKUT/Zaman


Geri Dön