27 / 04 / 2024

3 ayda 40 engelsiz gündüzlü yaşam merkezi açtık!

3 ayda 40 engelsiz gündüzlü yaşam merkezi açtık!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada son 3 ayda engelliler için 40 gündüzlü yaşam merkezi açtıklarını söyledi.



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada son 3 ayda engelliler için 40 gündüzlü yaşam merkezi açtıklarını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Selçuk, yazılı açıklamasında, engelli ve ailelerinin haklarını ön planda tutan, engellilerin bağımsız yaşam becerisine destek sağlayan çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Bakan Selçuk, yaptığı açıklamada "Engelsiz gündüzlü yaşam merkezlerinin yaygınlaştırılması kapsamında son 3 ayda 40 merkez açıldı. Toplamda 48 merkezde engelli ve engelli ailelerine hizmet verildi. Bu yıl 81 ilde gündüzlü bakım merkezi açmayı hedefliyoruz, şu anda 38 ilde hizmet veriyoruz."  şeklinde konuştu.

Haftanın her günü hizmet sağlamak için hizmet saatinin 16'dan 40'a çıkarıldığını söyleyen Selçuk, merkezlerde her bireye özel program yapıldığını aktardı.

Bakan Selçuk, engellilerin gündüz bakım ve rehabilitasyon hizmeti aldıkları engelsiz gündüzlü yaşam merkezlerinin, hem engelliler hem de engellisine evde bakan aileler için ücretsiz hizmet verdiğini belirtti.

 


Geri Dön