Kent Haberleri

İBB, Sarıyer Subay Askeri Gazinosu'ndaki parselini orduya tahsis edecek! 

İBB, Sarıyer Subay Askeri Gazinosu'ndaki yer alan belediye parselini Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Lojistik Başkanlığı’na tahsis etmeyi planlıyor. İşte ayrıntılar..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Sarıyer girişinde “Sarıyer Subay Askeri Gazinosu” olarak kullanılan alan ile ilgili yeni bir adım atıldı. Buna göre, İBB, Sarıyer girişinde “Sarıyer Subay Askeri Gazinosu” olarak kullanılan alanın içinde yer alan kendi parselini Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Lojistik Başkanlığı’na tahsis etmek için meclis kararı alıyor.

Sarıyer Gazetesi'nden Bekir Batu'nun haberine göre; Sarıyer Merkez’de Meserburnu Cadddesi No:4 adresindeki Sarıyer Subay Askeri Gazinosu içindeki İBB parseli, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Lojistik Başkanlığı’na tahsis edilmesi konusu bu ay Meclis gündemine alındı. 

Bu ay yani Eylül ayında İBB meclisi gündemine alınan teklife göre; “Sarıyer İlçesi, Merkez Mahallesi, 940 ada 3 parsel sayılı taşınmazın güneybatısında kalan alanın Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Lojistik Başkanlığına tahsisi”nin yapılması talep ediliyor. 

Emlak Şube Müdürlüğü tarafından getirilen teklifin meclisten geçmesinin ardından, söz konusu alan askeriyenin kullanımında kalmaya devam edecek. 

Geçtiğimiz günlerde de İBB'nin Ayazağa'daki 23 dönümlük hissesini satışa sunmaya hazırlandığı gündeme gelmişti. buna göre, İBB Emlak Şube Müdürlüğü’nden meclise getirilen 960 nolu teklife göre tapuda İ.Ayazağa 249Dy3c pafta, 7242 ada, 41 parselin satışının gerçekleştirilmesi isteniyor. 

Rant iddialarının merkezine bomba gibi düşen satış kapsamında, parsel için daha önceden RAMS Türkiye ve Emay İnşaat‘a söz verildiğine ilişkin iddialar da konuşuluyor.

İBB'nin Ayazağa'daki 23 dönümlük hissesinde 15 kata kadar gökdelen inşa edilebileceği de belirtiliyor. Bir bölümü de dere taşkın alanı, refüj, konut yerleşme alanları, parklar, dinlenme alanları, çocuk bahçeleri, fuar, oyunlarında yer alan arazinin içinde 206. Sokak bulunuyor. 

Söz konusu arazi ile ilgili geçtiğimiz aylarda bir son dakika gelişmesi yaşanmış ve İstanbul 5. İdare Mahkemesi, 2023/1381 esas sayılı davada 06/06/2024 tarih ve 2024/1240 sayılı karar ile “1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının yürütülmesinin durdurulması ve iptaline” ilişkin karar almıştı. Bu şekilde mahkeme kararıyla 41 parseldeki mevcut imar durumu iptal edilmiş oldu. 

İstanbul’da konut fiyatları son bir yılda reel bazda yüzde 25 ucuzladı!

Bakan Bolat'tan ev sahiplerine ve emlakçılara uyarı: Emlakta doğrulanmış ilan düzenlemesi nasıl uygulanacak? 

Kiralarda yeni dönem başlıyor! Ünlü avukat örneklerle açıkladı! Bunu yapanlara ceza uygulanacak!

Çeşme Belediyesi'nden 201 milyonluk arsa satışı! İhalesi 26 Eylül’de!