Kent Haberleri

İBB'den 2 bin 500 uygulama tabanlı taksi ihalesine onay çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi eylül ayı üçüncü oturumu, Meclis 1. Başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında yapıldı. Yapılan bu oturumda, yeni '2 bin 500 uygulama tabanlı taksi' için ihale yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

İBB Meclisi eylül ayı üçüncü oturumunda, 2 bin 500 uygulama bazlı taksi için ihale yapılması maddesi görüşüldüğü kaydedildi. Yapılan oylamada, bu taksiler için ihale yapılması maddesi oy birliğiyle kabul edildiği bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, 2 bin 500 uygulama tabanlı yeni taksi taşımacılığı teklifi oy birliğiyle kabul edilmiş, araçların yalnızca Elektronik Ulaşım ve Yönetim Lisansı almış uygulamalar üzerinden çalışması ve yoldan yolcu alamayan taksi sistemi olması istenmişti.

Teklifte, bu sistemde, araç tipinin ayırıcı renk ve farklı tasarımda T plakalı taksi olması, uygulamadan tetiklenen taksimetre, tepe lambasız, yalnızca uygulama ve entegre taksi durakları üzerinden yolcu alımı ve güvenlik bölmesi olması şartları da yer almıştı.

İstanbul'da taksi plaka fiyatlarında sert düşüş yaşanacak!

Ankara'da taksi ücretine zam! Zamlı tarife bugün başlıyor...

İstanbul için yeni taksi kararı! 2 bin 500 yeni taksi devreye girecek...

İzmir'de taksi ücretlerine 1 ayda ikinci zam geldi! Taksi İndi-bindi ücreti 90 TL oldu...

UKOME açıkladı! Taksiler için yeni karar geliyor!