30 / 04 / 2024

UKOME açıkladı! Taksiler için yeni karar geliyor!

UKOME açıkladı! Taksiler için yeni karar geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısından sonra minibüs ve taksi dolmuştan 8+1 taksiye dönüştürülen 1755 araçtan 1038'inin normal taksiye çevrilmesine karar verildiği açıklandı.



UKOME Toplantısı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün başkanlığında Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. Buna göre, gerçekleşen toplantıda, taksi dolmuş ve minibüsten 8+1 taksiye dönüşen 1755 aracın dönüşüm taahhüt maddesinde değişiklik öneren gündem maddesi görüşüldüğü kaydedildi.

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Konuşulan gündem maddesinde, 1755 araçtan 1038'ine, normal taksi olan 4+1'e geçme hakkı tanınırken, 717 aracın ise aynı şekilde 8+1 olarak faaliyet göstermeye devam etmesi teklif edildiği belirtildi. Oylamaya sunulan bu söz konusu teklif oy çokluğu ile kabul edilmiş oldu.

UKOME NEDİR NE İŞ YAPAR?

UKOME kısaltmasının açılımı Ulaşım Koordinasyon Merkezi'dir. Büyükşehir Belediyelerinde bulunan bir birim olan UKOME, yasaya dayanarak büyükşehir belediyesi bünyesinde ulaşım ve trafiği düzenlemekle, yolcu taşıma ücretlerini belirlemekle ve toplu taşıma hatlarının güzergahlarını planlamakla ilgili kararlar almaktadır. 

UKOME açıkladı! Taksiler için yeni karar geliyor!

UKOME KARARI NE DEMEKTİR?

Ulaşım koordinasyon merkezi (UKOME), Büyükşehir belediyesi yasası´na dayanılarak büyükşehir belediyesi bünyesinde kurulan ulaşım ve trafiğin düzenlenmesi, yolcu taşıma ücretlerinin ve toplu taşıma araçlarının hat ve güzergahlarının belirlenmesinde kararlar alan birimdir.

ULAŞIM DENETİM MERKEZİ NE İŞ YAPAR?

Ulaşım Denetim ekipleri tarafından belirlenen duraklarda sürücü personelin kıyafetlerini, sefer saatlerini ne zaman hareket etmeleri gerektiklerini, araçların yolcu taşıma sayılarını, duraktan alınan yolculara gösterilen önemi ve araçların temizlik kontrolleri gibi yönetmelikte uyulması gereken kuralları titizlikte denetliyor.

KİMLER ÜCRETSİZ SEYAHAT EDER?

Şehiriçi ücretsiz seyahat hakkı , Türk vatandaşı olan 65 yaş ve üzeri kişiler , demiryolları ve denizyollarının şehiriçi hatları ile belediyelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da firmalara ait şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanırlar.

İstanbul'da taksiciler yeni dönem için taksimetre cihazlarını güncelliyor...

Taksilerde yeni zamlı tarife uygulaması başladı...

İstanbullular akbil yüklerken şok olacak! Fiyatlar değişti! İşte  Marmaray  ve metrobüste yeni ücretler...

İstanbul'da taksi, servis ve toplu taşımaya zam geldi!


 


Geri Dön