28 / 04 / 2024

İBB'den kaçak yapılara darbe! İstanbul'un o ilçesinde kaçak yapılara geçit verilmiyor!

İBB'den kaçak yapılara darbe! İstanbul'un o ilçesinde kaçak yapılara geçit verilmiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kaçak yapılarla mücadelesine devam ediyor. Bu sabah saatlerinde Üsküdar Salacak sahilindeki bir kaçak yapının daha yıkımı gerçekleştirildi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul'da kaçak yapı mücadelesine devam ediyor. Özellikle Üsküdar'daki yapılara yönelik başlattığı denetimde yıkımlara devam ediyor. Bu sahah saatlerinde Üsküdar Salacak sahilinde kaçak olan bir kafenin yıkımı daha gerçekleşti. 

KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRILMIYOR!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Üsküdar meydanı ve yakın çevresi revizyon projesi içinde kalan kaçak yapılarla mücadelesini sürdürüyor.

Salacak sahilinde 11 kaçak kafe restorandan 8’inin yıkımını daha önce yapan İBB, son olarak bu sabaha karşı Üsküdar Mimar Sinan Mahallesi 421 ada 40 parselde bulunan kafe restuarantın yıkımını gerçekleştirdi. 

İBB, birinci derecede doğal SİT alanı olan Salacak ve Şemsipaşa Doğal Sit alanı içinde kalan, SİT şartlarına aykırı olarak inşa edilen kaçak işletmeyle ilgili imar mevzuatından gelen yasal yükümlülüklerini yerine getirdi.

Kaçak işletmenin plan notlarında belirtilen kurumlardan izni olmadığı, onaylı projesinin bulunmadığı, ruhsatsız olduğu tespit edildi.

İBB den kaçak yapılara darbe! İstanbul un o ilçesinde kaçak yapılara geçit verilmiyor!

11 KAÇAK YAPIDAN 9'U YIKILDI!

İstanbul 5. İdare Mahkemesinin 22.11.2023 tarihli yürütmeyi durdurma İstemininin reddine karar vermesi üzerine bu sabaha karşı yasal yıkım işlemi gerçekleştirildi.

İBB tarafından yıkım kararları alındıktan sonra, kaçak kafe ve restaurantları korumak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 16 Mart 2023 tarihinde imar plan değişikliği yapıldı.

Buna rağmen hukuki mücadelesini sürdüren İBB, sene başından bu yana Salacak sahilini kaçak yapılardan temizlemeyi sürdürdü. 11 kaçak yapıdan 9’unun yıkımı yapıldı. Kalan 2 kaçak işletmenin de yıkımı için İBB hukuki mücadelesine devam ediyor.

O ildeki mimarlardan uyarı! ‘Projeye aykırı yapılara izin vermeyin’

Bodrum'da kaçak yapı sorunu büyüyor! İzinsiz ve mühürlenmiş 6 bin 765 bina var!

Geri Dön