15 / 05 / 2024

İbrahim Bodur'un serveti 510 milyon dolar!

İbrahim Bodur'un serveti 510 milyon dolar!

İbrahim Bodur'un onursal başkanı olduğu Kale Grubu'nun başında 2007 yılından bu yana kızı Zeynep Bodur Okyay var



Okyay'ın 2008'de başlattığı dönüşüm gözle görülür sonuçlar yaratmaya başladı. Yapı ürünleri, yapı kimyasalları ve havacılık alanlarına odaklanacağını açıklayan Kale Grubu, 2008'de Rusya'da karo seramik fabrikası satın almıştı. Geçtiğimiz yılın ortasında İtalya'da karo seramik üreticisi Fincuoghi'nin tamamını da 25 milyon euro'ya satın aldılar. Bu satın almanın, cirolarını 70 milyon euro artırmasını bekliyorlar. Kale Grubu'nun 20IO'da 1 milyar lira olan cirosu, 2011'de 1,2 milyar liraya çıktı. Son bir yılda dolar kurundaki artış bu farkı eritti. Ancak Kale'nin 2015 ciro hedefi, bunu da ikiye katlayarak 2,4 milyar liraya çıkarmak. Bodur'u önümüzdeki yıl listede daha üst sıralara çıkması çok muhtemel.
 
 HIZLI OKUMA:
Kale Havacılık, şubat ayında Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile Türkiye'nin ilk turbojet motorunu üretmek üzere anlaştı. 25 milyon dolar harcanacak proje 48 ayda tamamlanacak.

Kale Havacılık'ın da içinde bulunduğu Kale Grubu Teknik Bölümü'nün Başkanlığı'nı Zeynep Bodur Okyay'ın eşi Osman Okyay yapıyor.

Forbes


Geri Dön