28 / 04 / 2024

İbrahim Çakır: Mersin Stadyumu güzel ama bazı sakıncalar taşıyor!

İbrahim Çakır: Mersin Stadyumu güzel ama bazı sakıncalar taşıyor!

Fiziki eksiklerin birkaç ay içersinde tamamlanabileceğini söyleyen Mersin idman Yurdu'nun 'öneticisi ve Tevfik Sırrı Gür Stadyumu Müdürü İbrahim Çakır, güvenlik başta olmak üzere bazı sakıncalara dikkat çekti.




Mersin Stadyumu'nun henüz fiziki olarak hazır olamaması nedeniyle Mersin İdman Yurdu maçlarını bir süre daha Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nda oynayacak. Fiziki eksiklerin birkaç ay içersinde tamamlanabileceğini söyleyen Mersin idman Yurdu'nun 'öneticisi ve Tevfik Sırrı Gür Stadyumu Müdürü İbrahim Çakır, güvenlik başta olmak üzere bazı sakıncalara dikkat çekti. 


Tevfik Sırrı Gür Stadı Mersin'in değeridir Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun korunması gerektiğini vurgulayan Çakır, "Akdeniz Olimpiyatları nedeniyle Bakanlığımızın  TOKİ  tarafından yaptırmış olduğu tesisler var. Tam olarak bilmiyorum ama TOKİ yapılan bütün tesislere 500 trilyonluk bir harcama yapmış bulunuyor. 

Bizimde herkes gibi duyduğumuz rakamlar bunlar. Onlara karşı Spor Bakanlığına ait olan Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın yapım bedeli olarak TOKİ'ye verildiğini biliyoruz. Bunun hakkında bazı siyasiler bazı sivil toplum örgütleri buranın geçmişte bir anısının olduğunu mersin için burasının bir değer olduğunu vurguladılar. Mersin İdman Yurdu Spor dalında en köklü kulüp olmasına rağmen Mersin halkı diğer sporlara nazaran futbola önem veriyor" ifadelerine yer verdi. 

Mersin'de alt yapı tesisleri yok Mersin'in sorununun ancak altyapı'ya ağırlık verilerek çözülebileceğini ifade eden Çakır, "Mersin'de alt yapı tesisleri yok bugüne kadar hiçbir spor aşığı hiçbir siyasi hiçbir belediye başkanı ve spor kulübü başkanı bunu düşünmemiş. 

Bugün gençlerimiz alt yapıda yetişip İzmir, Sakarya, Antep, İstanbul kulüplerinde oynuyorlar. Çocuğa soruyorum nerelisin diye ' Mersinliyim' diyor. Yani çocuğa söyleyecek söz bulamıyorum. 

Bir söz var 'Harran'da Oxford vardı da biz mi gitmedik' olay buna benzer. Biz trilyonlar harcayıp futbolcu alacağımıza gençlerimize şans versek daha iyi olur. 

Bugün Sakaryaspor, Kayserispor, özellikle Gençlerbirliği futbolcu fabrikası gibi futbolcu satıyor. Aynı şeyi Mersin neden yapmasın" şeklinde konuştu. 

Büyüklerimiz siyasilerimiz burayı değerlendirsin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun spor altyapısı için mükemmel bir yer olacağına inandığını ifade eden İbrahim çakır, "Kulüp başkanımız Ali Kahramanlı başkanlığı aldıktan sonra burayı daha da güzelleştirdi. Burası çocuklarımız için özellikle alt yapı için bulunmaz bir yer. 

Yani burası lise bile yapılabilir. 10-15 kişilik odalarımız iki tane büyük salonumuz var. Alt yapısı olmaya Mersin'de hazır elimizde stat var. Burası alt yapı için kullanılırsa Mersin'e çok şey kazandırırız. Özellikle Mersin'deki çocuklarımız ilkokul çağından 18 yaş grubuna kadar, özellikle dışarıya giden çocuklarımızın lisanslarını alıp buraya döneceklerine inanıyorum. Biz ne kadar bunu istesekte büyüklerimiz siyasilerimiz inşallah halkın ve bizim bu düşüncelerimizi değerlendirirler. 

Mersin gençliğine hediye derler ve Mersin sporuna hizmet etmiş olurlar. 

Ben bunu kim yaparsa yapsın düşüncesi ne olursa olsun önünde saygı ile eğilirim" dedi. 

Mersin İdman Yurdu'nun ligdeki durumunu da değerlendirmeler yapan Çakır şu yorumda bulundu: "Nasıl lige başlayan her takım şampiyon olma parolasıyla lige başlıyorsa bizimde hedefimiz şampiyonluktur. Şuanda PTT liginde en çok tecrübeli futbolcu bulunduran Mersin İdman Yurdu'dur. Takımda oynayan genç oyuncularımız tecrübeli olan ağabeylerine kendilerini göstermek isteyecekler. İdman Yurdu'nun en güzel avantajı budur. 

Mersin İdman Yurdu bugün saha da kazanıyorsa bilgi beceri ve tecrübesinden dolayı kazanıyor. Tüm şaibelere, tüm konuşmalara, tüm yazışmalara rağmen anlamadığım bir şey var. Mersin'de bir futbolcu basit bir şey yapıyor. İşi hemen paraya döküyorlar. Her şey para değil tamam futbolcunun tek isteği para ama verilmediği zaman gündeme gelirsin. 

Para verilmediği zaman eylemini yapar tavrını koyarsın. Yani burada parasal değerleri bir tarafa itmek lazım. Bazı insanlar çoğu şeyden feragat eder. Biz kulüpler arasında futbolculara en az borcu olan kulüplerden biriyiz" 


Haberci


Geri Dön