30 / 04 / 2024

İbrahim Çeçen: İşadamının frene basma lüksü yoktur!

İbrahim Çeçen: İşadamının frene basma lüksü yoktur!

IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, kriz döneminde iş adamlarının yaptıkları yatırımlarla dönüşüme destek vermesi gerektiğin ifade ederek “İş insanlarının sıkıntı var diye yatırımda frene basma lüksü yok. Şartlar ne olursa olsun yatırımımız sürecek” açıklamasını yaptı.



Sabah Gazetesi'nden Feride Cem'in haberine göre Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi birçok dev projeyi hayata geçiren IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, yerel seçimlerin Türkiye ekonomisi için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti. İbrahim Çeçen, "Seçimlerden sonra mevcut sorunlar reel olarak ele alınacak ve kısa sürede çözüme ulaştırılacaktır. İş dünyası olarak buna inancımız tam, karamsarlığa gerek yok. Türkiye büyük ve güçlü bir ülke. Yapısal reformlarla ekonomi kısa sürede rayına oturacaktır. 2019 yılının geneli için umutluyum"  ifadelerini kullandı. 

Çeçen geçmişte şu ankinden daha büyük krizler yaşandığını hatırlattı. Çeçen sözlerini şöyle sürdürdü: "Unutmayalım ki Türkiye çok çok büyük bir ülkedir. Geçmişte bundan çok daha derin krizler yaşadık ve hepsini de başarıyla atlattık. Bugün de inanıyorum ki öyle olacaktır. Seçimlerden sonra ekonomide hızlı bir toparlanma bekliyorum. Bir takım revizyonların yapılma ihtimalini de kuvvetli buluyorum. Revizyonların gerekli olduğunu düşünüyorum. Çünkü seçimlerle birlikte politik süreç yerini reel ortama bırakacaktır. Reel ortam da birtakım adımların atılmasını zorunlu kılacaktır."

Vatandaşın  desteği ile bu sürecin daha kolay atlatılabileceğini ifade eden Çeçen "Burada herkesin üzerine görevler düşüyor. Elbette öncelikli rol kamunundur. Gerekli dönüşümler sağlanmalı, gerekli adımlar bir an önce atılmalıdır. Ancak vatandaşın da sürece sağlayacağı katkının önemi yadsınamaz. Devlet vatandaş ele ele verdiği zaman bu sıkıntılı süreci daha kolay atlatır, bir an önce düze çıkarız" diyerek vatandaş desteğinin çok önemli olduğunun altını çizdi. 

Firma olarak inşaat, altyapı, enerji ve turizm gibi pek çok alanda hizmet verdiklerini anlatan Çeçen " Bizim iş insanları olarak şartlar ne olursa olsun frene basmak gibi bir lüksümüz olmaz. Günün şartlarına göre kapasitemizi ve hizmetlerimizi artırmak zorundayız" açıklamasını yaptı. 

Halkın yanı sıra iş adamlarınında sürece destek vermeleri gerektiğinin ifade eden Çeçen, "Böylesi zamanlarda iş dünyasına daha fazla görev düşer. Farklı sektörlerde yatırımı olan bir grubuz. Bizim yatırım yapmamamız söz konusu olamaz. Ser sektörde faaliyetlerimiz yoğun olarak devam ediyor. Ülkemize güveniyoruz, yolumuza devam edeceğiz" dedi. 


Geri Dön