27 / 04 / 2024

İbrahim Gökçüoğlu: OSB'lerin tümünde aynı imar yönetmeliği uygulanmalı!

İbrahim Gökçüoğlu: OSB'lerin tümünde aynı imar yönetmeliği uygulanmalı!

EBSO Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, "İzmir' de fabrikanın girişine sundurma yapmaya kalksanız türlü ceza ile karşı karşıyasınız. OSB Kanunu ülkenin tamamı için geçerli olmalı" dedi...



EBSO Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, "İzmir'de fabrikanın girişine sundurma yapmaya kalksanız türlü ceza ile karşı karşıyasınız. OSB Kanunu ülkenin tamamı için geçerli olmalı" dedi.



 Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, Organize Sanayi Bölgesi'nin imar düzenlemeleri ile ilgili kısıtlamalarının her bölgede farklı uygulandığım ve İzmirli sanayiciyi haksız rekabetle karşı karşıya bıraktığını söyledi. EBSO Meclis toplantısında konuşan Gökçüoğlu, "Gaziantep ve Konya'daki Organize Sanayi Bölgelerine bakın. îmar alanının yüzde 100'ü inşaat. Antep'te 7 OSB var. Fabrikalar yanyana bir başlıyor 4-5 kilometre sonra bir caddeye ulaşıyorsunuz. İzmir'de ise durum çok farklı. Çevre jandarmaları oluştu. 


OSB'lerde, 5. sanayide, Kısıkköy Sanayi Sitesi'nde jandarma bunca görevinin yanı sıra çevre kontrollerine başladı. İzmir'de fabrikanın girişine sundurma yapmaya kalksanız türlü ceza ile karşı karşıyasınız. OSB Kanunu ülkenin tamamı için geçerli olmalı" dedi. 


İbrahim Gökçüoğlu, Merkez Bankası'nı geçen hafta faiz artırmayarak dövizin yükselmesine yol açtığı için eleştirdi. 10 günlük sürede döviz artışı nedeniyle milyarlarca dolarlık zararın oluştuğunu vurgulayan Gökçüoğlu, bu zararı Türkiye'nin, sanayicinin ödediğini söyledi. 


İYİ ANLATILMALI EBSO 


Meclis Başkanı Salih Esen yaşanan siyasi istikrarsızlığın Türkiye ekonomisi üzerinde ağır tahribat yarattığını söyledi. Doların artışı, kurdaki oynaklık nedeniyle sanayicinin tedirgin olduğunu belirten Esen, "Merkez Bankası siyasi baskı altındadır. MB'nin bağımsızlığı tartışılır bir noktaya gelmiştir. Faiz artışına karşıyız inatlaşmaları yerine, kamuoyuna faiz artışının getirileri ve kayıpları çok iyi anlatılmalı. Artışlar ekonomik gündemin gereklerine göre yürütülmeli. Belirsizlikler, öngörülemeyen kur artışları, Türkiye'yi üreten toplum olmaktan hızla uzaklaştırmaktadır. Bu gelişmeler karşısında, acilen önlem alınmalı. Bunu da yapacak olan siyasi erktir" şeklinde konuştu. 


Salih Esen, Ak Parti  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ile CHP adayı Aziz Kocaoğlu'nu projelerini konuşmak üzere Ege BölgeEBSO meclis ve meslek komitesi üyelerine yönelik yaptırdığı ekonomik anket sonuçları açıklandı. Anket sonuçlarına göre sanayicilerin yüzde 48'i bu yıl ekonomik durumun geçen yıla göre daha olumsuz olacağına inanırken, geçtiğimiz yıl yatırım yapan sanayicilerin yüzde 52'si yeni yatırım yaparken, bu yıl yatırım yapmayı düşünen sanayici oranı yüzde 41 'e gerilediğini belirtildi. EBSO Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, son yaşanan gelişmelerden ve döviz kuru artışından önce yaptıkları anketin sonuçlarının sanayicinin endişesini ortaya koyduğunu söyledi. 


Esen, "Projeleri dinlemek ve ve beklentileri iletmek için başkan adaylarını EBSO Meclisi'ne bekliyoruz" dedi. Atatürk OSB Başkanı ve EBSO Meclis Üyesi Hilmi Uğurtaş ise,"Ülke bu noktaya geldiği zaman Merkez Bankası'ndan bir hamle bekledik. Bağımsız bir MB Başkanının yapması gereken faiz artışı idi. Faiz artışı elbette hoş değil ama bu faiz lobisi olayı değil. Ekonominin gerçeklerinden uzak davranıp faizi baskı altına alırsak kur bu hale gelir" dedi. 


Habertürk Egeli 


Geri Dön