29 / 04 / 2024

İbrahim Halil Kırşan kimdir?

İbrahim Halil Kırşan kimdir?

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan, milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti. Peki, İbrahim Halil Kırşan kimdir? İbrahim Halil Kırşan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı?



İbrahim Halil Kırşan kimdir?

İbrahim Halil Kırşan, 02.08.1964 tarihinde Batman’ın Gercüş ilçesinde doğdu. 9 Eylül Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümünden "Bölüm Birincisi" olarak mezun oldu. 


Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümünde mesleki dalda ve Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde (TODAİE) Kamu Yönetimi Uzmanlığı programında Yüksek Lisans yaptı. MTA Genel Müdürlüğü burslusu olduğu için iş yaşamına 1987 yılında MTA Genel Müdürlüğü’nde Maden Mühendisi olarak başladı.

 

MTA Genel Müdürlüğü'nde Fizibilite Etütleri Dairesi Başkanı ve MTA Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.


Bir süre Devlet Bakanı Danışmanlığı yapan İbrahim Halil KIRŞAN15.01.2010 tarihinde Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyeliğine, 26.11.2010 tarihinde ise Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcılığı görevlerine atandı. 


Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’deki Genel Müdürlük görevi ile Özelleştirme İdaresindeki Başkan Yardımcılığı görevlerini Başkentgaz'ın özelleştirildiği tarih olan 31 Mayıs 2013 tarihine kadar 3 sene birlikte yürüttü.


Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. Denetim Kurulu Üyeliği, THY Denetim Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulunan İbrahim Halil KIRŞAN, 12.06.2013 tarihinde tta Gayrimenkul A.Ş. (Eski Unvanıyla; TEKEL Genel Müdürlüğü) Yönetim Kurulu Üyeliğine, 25 Eylül 2013 tarihinde de tta Gayrimenkul A.Ş. Genel Müdürlüğü'ne atandı. 


Halen TTA Gayrimenkul A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.





Geri Dön