İş Fırsatları

İçişleri Bakanlığı tek tek açıkladı! Tam 335 sözleşmeli personel alınıyor! Başvuru tarihleri ve şartları belli oldu!

İçişleri Bakanlığı tarafından 335 sözleşmeli personel alımı yapılacağı açıklandı. Peki İçişleri Bakanlığı 335 sözleşmeli personel alımı şartları neler, hangi kadrolara personel alınacak?  İçişleri Bakanlığı tarafından, KPSS puan şartıyla birlikte lise, ön lisans ve lisans mezunu personel alımı yapılacağı duyuruldu

İçişleri Bakanlığı 335 sözleşmeli personel alımı ilanı 7 Nisan 2023 tarihli Resmi Gazete’de resmen yayımlandı. 

İçişleri Bakanlığı tarafından, KPSS puan şartıyla birlikte lise, ön lisans ve lisans mezunu personel alımı yapılacağı duyuruldu. 

Toplam 335 sözleşmeli personel alımı için ilan yayımlanırken, alım yapılacak kadroların özel ve genel başvuru şartları, hangi kadrolara alım yapılacağı ve iller de tek tek açıklandı. 

İçişleri Bakanlığı tek tek açıkladı! Tam 335 sözleşmeli personel alınıyor! Başvuru tarihleri ve şartları belli oldu! Şimdi bakın!

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İçişleri Bakanlığı 335 sözleşmeli personel alımı kapsamında başvuru işlemleri, internet üzerinden yapılacak. Bu kapsamda, başvuruda bulunacak adayların herhangi bir kuruma giderek bizzat müracaat etmesine gerek olmayacak. 

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvuruları 11-15 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılacak. Personel alımı için başvuruda bulunmak isteyen adaylar www.icisleri.gov.tr internet adresi üzerinde yer alan “Duyurular” kısmından yayınlanacak “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” adresi üzerinden elektronik şekilde başvurularını yapabilecek. 

İçişleri Bakanlığı 335 sözleşmeli personel alımı kapsamında başvuru işlemleri e-Devlet T.C. kimlik numarası ve şifre ile yapılacak. 

İçişleri Bakanlığı 335 sözleşmeli personel alımı Bakanlık merkez teşkilatı ve taşra teşkilatı kontenjanları da peş peşe açıklandı. Bu kapsamda, Taşra Teşkilatında 156 büro personeli, 117 çağrı karşılama personeli 16 destek (temizlik) personeli, 4 Elektrik Elektronik Mühendisi, 2 Elektrik Elektronik Teknikeri, 1 Avukat, 1 Arşiv Uzmanı kadroları için alım gerçekleştirilecek. 

Merkez Taşra Teşklatı’nda ise 13 Büro personeli, 5 Avukat, 2 Psikolog, 9 Mühendis, 2 Destek Personeli ( Temizlik) 1 Arşiv Uzmanı, 1 Harita Teknikeri, 1 Grafiker, 1 Mütercim Tercümanı kadroları için personel alınacak.

İçişleri Bakanlığı tek tek açıkladı! Tam 335 sözleşmeli personel alınıyor! Başvuru tarihleri ve şartları belli oldu! Şimdi bakın!

İçişleri Bakanlığı'nca, ÖSYM tarafından 2022 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lise mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak şartıyla adayların tercih sıralamasına göre ilan edilen pozisyon sayısının en fazla 4 katı adayın değerlendirmeye alınacağı açıklandı. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI İL İL TAM LİSTE

Adıyaman, Aksaray, Ankara, Ardahan, Bartın, Çankırı, Düzce, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kocael, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Yozgat illerinde personel alımı yapılacak. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI GENEL BAŞVURU ŞARTLARI 2023 

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması,

b) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlar ile Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı’nda belirtilen şartların taşınması,

c) Son başvuru tarihi 15 Nisan 2023 itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ya da Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almış olmak,

ç) Kamu haklarından mahrum edilmemiş olmak,

d) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa dahi; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan ortaya çıkan malvarlığı değerlerini aklama ya da kaçakçılık suçlarından mahkûm edilmemiş olunması,

e) Erkek adaylar için askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi olmaması, askerlik çağına gelmemiş olmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmesi,

f) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığının olmaması.

MEB 5 bin sözleşmeli personel alımında son dakika! 2023 taban puanları peş peşe açıklandı! Hemen bakın! 

Sıfır arabada 300 bin TL’yi aşan vergi indirimi geldi! Hangi araç kaç para oldu? Hemen bakın sakın kaçırmayın!

Ev sahipleri aman dikkat! Bunu yapmayana ceza geliyor! Hemen bakın!