01 / 05 / 2024

İcra dairelerinde derdest bulunan toplam dosya sayısı 21 milyon 703 bine çıktı!

İcra dairelerinde derdest bulunan toplam dosya sayısı 21 milyon 703 bine çıktı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut vatandaşların bankalara olan borçlarının Mart'ın son haftasında 66,1 milyar Türk Lirası artarak 3,1 trilyon Türk Lirası'na yaklaştığını dile getirirken, icra dairelerinde derdest bulunan toplam dosya sayısı 21 milyon 703 bine çıktığını söyledi.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, vatandaşların bankalara olan borçları ile ilgili çok önemli bazı açıklamalar yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut açıklamasında 2024 yılının ilk çeyreğinde 341 milyar Türk Lirası artış göstererek yaklaşık olarak 3,1 trilyon Türk Lirası'na yükseldiğini dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ekonomik kriz ortamında yüksek faiz oranlarına rağmen borcu borçla kapatmaya çalışan vatandaşın tek çarelerinin bankalar olduğunu belirtti. 

İşte CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut'un konu ile ilgili açıklamaları...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında vatandaşların, bireysel kredi ve kredi kartları sebebiyle bankalara olan borçlarının Mart'ın son haftasında 66,1 milyar Türk Lirası artış göstererek, 3,1 trilyon Türk Lirası'na yaklaştığını belirtti.

İcra dairelerinde derdest bulunan toplam dosya sayısı 21 milyon 703 bine çıktı!

'BATIK KREDİ 197,5 MİLYAR TÜRK LİRASI'

Yaptığı açıklamasında aynı haftada tüketici kredilerinin bakiyesinde 11,6 milyar TL'lik kredi kartı borç bakiyesinde ise 54,6 milyar TL'lik artış yaşandığını kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut, bireysel kredi borçlarının 1 trilyon 671 milyar Türk Lirası'na, kredi kartı borçlarının da 1 trilyon 398 milyar Türk Lirası'na çıktığını kaydetti.

Tüketicilerin bankalara olan borçlarının bu yılın ilk çeyreğinde 341 milyar Türk Lirası artış gösterdiğini dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut, bankaların vadesinde tahsil edemediği için icra takibine aldığı batık kredilerin 197,5 milyar Türk Lirası'na ulaştığını dile getirdi.

Yaptığı açıklamada icra dairelerinde derdest bulunan toplam dosya sayısının 21 milyon 703 bine yükseldiğini dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, yoksulluğun derinleştiği bu dönemde vatandaşların et kuyruklarında beklediğini de sözlerine ekledi.

 

Milli Emlak'tan 2 ilde KDV'den muaf arazi müjdesi! 17 bin 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla arazi fırsatını kaçırmayın!

Dünya devi altın için yeni tahminini resmen açıkladı! Altın yıl sonunda işte tam bu kadar olacak!

Ekonomistten “fırsatçılık enflasyonunu” düşürecek yöntem! Herkes uygulayabilir


Geri Dön