09 / 05 / 2024

İcradan satılık rıhtımlı Boğaz Yalısı

İcradan satılık rıhtımlı Boğaz Yalısı

Yeniköy'de kendine ait rıhtımı bulunan Boğaz yalısının yüzde 50'si icradan satışa çıkıyor. 23 Aralık'ta düzenlenecek ihalede yapının yüzde 50'sinin muhammen bedeli 50 milyon lira olarak belirlendi.



Söz konusu boğaz yalısı, Yeniköy Mahallesi, Köybaşı Caddesi'nde bulunan yalı sahil yoluna cepheli, aynı zamanda da kendisine ait rıhtımı bulunan bir yapı. Zemin + 1 normal kattan oluşan, betonarme karkas yapı tarzında inşa edilmiş olan rıhtımlı Boğaz yalısının toplam 280 m² + 50 m² müştemilat + 78 m² teras/rıhtım alanı olduğu belirtiliyor. İstanbul Boğazı'nda yer alan bölge yalılar içinde bulunan yalının satışına katılmak isteyenler, birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecekler.

İmar belgesi, ruhsatı, onarım izni yok

Satışa dair paylaşılan bilgilerde; cins tahsisli yapının İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi imar Müdürlüğünde dosyasının dijital tarama kayıtlarında yapılan incelemesinde; mimari projesi, yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi bulunmadığı tespit edilen yapının basit onarım ihtiyacına binaen istenilen izin için Boğaziçi İmar Müdürlüğünce yapının yasallığını gösterir 1957 öncesi yapılar için vergiye bağlandığı yılı gösterir vergi kaydı, 1957 sonrası yapılar için ruhsat yada yapı kullanma izin belgesi istenilmiş olduğu, onanın izni verilmemiş olduğu, 1958 yılı kayıtlı, 645 bina hesabını gösterir Vergi Kıymet ve Vukuat Varakası örneği olduğunun tespit edildiği ifade ediliyor.

Binanın özellikleri

Rıhtımlı Boğaz yalısı olan yapının bina kat sahanlık ve basamakları mermer kaplama, dış cephesi sıvalı, çatısı ahşap üzeri kiremit kaplı. Zemin kat salon mermer ile kaplı ve üst kat 1. Katta salon laminat parke ile döşeli. Satışa konu hisseli taşınmaz parseli üzerindeki yapı, zemin katı 140m2 oturumlu, normal katı 140m2 müştemilatlar 35 m2 müştemilat +15 m2 soyunma duş, bar = 50m2, toplam yaklaşık 330m2 inşa alanlı.


Geri Dön