Ekonomi

İcralık borçlar nasıl silinecek? Hangi icralık borçlar silinecek? İcra affı ne zaman olacak?

6 milyon vatandaşa ait borçların tam iki bin liralık kısmı devlet tarafından ödecek. Peki, icra borçları nasıl kapatılacak, nereye müracat edilecek, hangi icra borçları silinecek?Devlet, elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklanan borçları üstlenecek ve tasfiye edecek

TBMM'ye sunulacak yeni düzenleme ile altı milyona yakın vatandaşın yaklaşık 30 milyar lira tutarındaki icralık borcu tasfiye edilecek.

Devlet, elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklanan borçları üstlenecek ve tasfiye edecek. Kabine toplantısında karara bağlanan dar gelirlilere yönelik destek paketi ile 6 milyon vatandaşın icra takibine düşen 30 milyar lira civarındaki borcu tasfiye edilecek.

KAÇ LİRAYA KADAR OLAN BORÇLAR KAPATILACAK?

Yapılacak yeni düzenlemeye göre, iki bin liraya kadar olan borçlar icradan düşecek.

Vatandaşın borçlu olduğu şirketler, icraya verdikleri alacaklarını muhasebe kayıtlarında gider olarak göstererek vergiden düşmesi sağlanacak ve bu kapsamdaki vatandaşların borcu kamu maliyesinden karşılanmış olacak.

Paketin ikinci bölümünü ise takibi varlık yönetim şirketleri tarafından yapılan icradaki borçlar oluşturacak. Bir milyona yakın vatandaşın varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 liraya kadar olan icra takibindeki borçlarını devlet üstlenmiş olacak.

KAPATILACAK BORÇLAR HANGİLERİ?

TBMM’ye sunulacak icra düzenlemesinin yasalaşmasıyla 2 bin liraya kadar olan borçları kapsayan icra dosyaları tasfiye edilecek.

Buna göre, 5 milyona yakın ailenin 2 bin liraya kadar olan borcu icradan düşürülecek. Bu amaçla vatandaşın borçlu olduğu şirketler, icraya verdikleri alacaklarını muhasebe kayıtlarında gider olarak gösterecek ve vergiden düşecek. Paket kapsamında temel ihtiyaçlara tekabül eden elektrik, su, doğalgaz ve telefon aboneliklerinden kaynaklı borçlar yer alıyor.

Devletin, elektrik, su, doğalgaz ve telefon gibi temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklanan borçları üstlenmesi bekleniyor.

Madame Coco nevresim takımlarında 200 TL indirim! Bu fırsat kaçmaz! İşte 7 Eylül 2022 fiyat listesi…

Korkmaz Perla tencere setlerinde yüzde 25 indirim! Bu fırsat kaçmaz! İşte 7 Eylül 2022 fiyat listesi…

Gratis’te raflar son bahar indirimleriyle doldu taştı! İşte 7 Eylül 2022 fiyat listesi…