Ekonomi

Fabrika, marka, büyükbaş hayvan, çiftlik hepsi icradan satılık

Türkiye’de ekonomik tablo kötüleştikçe mahkemelerdeki icra dosyaları da kabarmaya devam ediyor. Fabrikalar, arazileri, konutlar, işyerleri, markalar, patentler büyükbaş hayvanlar ve çiftlikler de icradan satılığa çıkarılanlar arasında.İcradan satılan mallar arasında büyükbaş hayvanlar, çiftlikler, fabrikalar, patentler ve markalar da yer alıyor

Türkiye genelindeki icra dosyası sayısı 25 milyonu aştı. İcradan satılan mallar arasında büyükbaş hayvanlar, çiftlikler, fabrikalar, patentler ve markalar da yer alıyor. 

Cumhuriyet'ten Mehmet İnmez'in haberine göre, Türkiye genelinde 2 bin 200 tarım arazisi, bin 863 konut, 450 işyeri, 214 apartman, 22 çiftlik ve 7 turistik tesis olmak üzere toplamda 5 binin üzerinde gayrimenkul ile 232 vasıta, 25 farklı kollarda fabrika ve tesislerin makine ve cihazları icradan satılığa çıkarıldı. Ayrıca, hisse senetlerinin yanı sıra bazı kurumlara ait 34 patent ve marka da icra yoluyla 2 ay içerisinde satılığa çıkarılacak. 

Yükselen girdi maliyetlerinden dolayı borcunu ödeyemeyenler arasında tarım sektörü en çok yara alan sektörlerden biri oldu. Borcunu ödeyemeyen hayvan üreticilerinin malları tek tek haczedilip icra yoluyla satılıyor. En son olarak Balıkesir’de 97 adet Holstein ve Simental özel tür büyükbaş hayvan haczedildi.

Balıkesir 3. İcra Dairesi alacağı karşılamak için haczettiği 97 adet büyükbaş hayvanı ihale usulü ile satılığa çıkardı. Haczedilen hayvanlar için toplamda 1 milyon 150 bin lira gibi bir tutar isteniyor. Hayvanların ihalesi ise 18 Ekim’de gerçekleşecek.

İkinci bir hayvan ihalesi ise Lüleburgaz’dan geldi. Yine altı adet sığır icra yolu ile satılığa çıkarıldı. Sığırların 500 bin TL’ye satılması bekleniyor. 

MARKA, FABRİKA VE PATENTLER DE SATILIYOR

Diyarbakır’da doğal taş işleme fabrikası da icradan satılanlar arasına girdi. Halen aktif olarak çalışabilen, içerisinde makinelerin de bulunduğu 900 bin metrekare alana sahip fabrikanın muhammen bedeli 2 milyon Türk Lirası.

İcradan satılan gayrimenkul, mal ve makinelerin yanı sıra borçlarını ödeyemeyen büyük firmaların da marka ve patentleri satılığa çıkarıldı.

Afyonkarahisar, İstanbul ve Kocaeli’de bulunan bazı firmalara ait 75 patent ve markanın bulunduğu satış ilanında değer 19 milyon lira olarak tespit edildi. İcra yoluyla satılan 232 aracın içerisinde milyonluk lüks markalar da yer alırken 20 milyon değerinde yedi adet gemi, yat ve tekne de icradan satılık.

İcradan satılan otel ve turistik tesis sayısı ise 9. Bunların satış değeri ise milyonlarca lirayı buluyor.