30 / 04 / 2024

İdealist GYO şirket hissesi C gubunda yer alıyor!

İdealist GYO şirket hissesi C gubunda yer alıyor!

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. şirket hissesi C gubunda yer alıyor.



İdealist Gayrimenkul tarafından yapılan açıklama şöyle;


Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) 30/10/2014 tarihli ve 31/1080 sayılı toplantısında alınan i-SPK.101.1 sayılı İlke Kararı gereği BIST'da payları işlem gören şirketlerin paylarının alım satım esaslarının farklılaştırılmasına yönelik olarak; hisse senetlerinin A, B, C ve D olmak üzere gruplandırıldığı malumdur ("İlke Kararı"). 


İlke Kararı gereği, Fiili Dolaşımdaki Pay (FDP) değeri bakımından, Borsa tarafından belirlenen değerleme dönemi itibarıyla FDP değerinin ortalaması 10 milyon TL'nin altında olan paylar C Grubuna dahil edilmiştir. 


Şirketimiz hisseleri, yukarıda belirtilen kriterler doğrultusunda, 02.01.2015 tarihi itibariyle C grubu olarak BİST te işlem görmeye başlamıştır.  


Diğer taraftan, İlke Kararı'nın C (3) fıkrasının (ii) bendi uyarınca, C Grubu payların; piyasa yapıcısı veya likidite sağlayıcısına sahip olmaması durumunda tek fiyat işlem yöntemine tabi olmasına karar verilmiştir.


Hisseleri C grubu olarak BİST'te işlem gören şirketlerin, bir piyasa yapıcısı veya likidite sağlayıcısı ile anlaşmaları ve bu surette sürekli müzayede işlem yöntemine tabi olmaları hususunda yürürlükte mevzuat uyarınca bir zorunluluk bulunmamaktadır. 


Bu itibarla, Şirketimizin halihazırda herhangi bir piyasa yapıcısı veya likidite sağlayıcısı ile anlaşması bulunmamaktadır. Aksi gerçekleştiği takdirde, bu husus, usulüne uygun surette kamuya açıklanacaktır



Geri Dön