27 / 04 / 2024

İdlib’in Sarmada Deyr Hassan bölgesindeki konutlar teslim edildi!

İdlib’in Sarmada Deyr Hassan bölgesindeki konutlar teslim edildi!

Türkiye Diyanet Vakfı ve Pakistan Baitussalam Derneği işbirliğiyle İdlib’in Sarmada Deyr Hassan bölgesinde savaş mağduru aileler için inşa ettirilen kalıcı konutlar gerçekleştirilen törenle teslim edildi



Suriye'deki iç savaştan kaçıp İdlib 'de, Türkiye sınırına yakın güvenli bölgelerdeki çadır kamplarda yaşamaya başlayan milyonlarca sivil yaşam mücadelesini sürdürüyor. Sabah'ta yer alan habere göre, savaşın ilk gününden beri bölgedeki masum sivillere yardım elini uzatan Türkiye, barınma sorununa kalıcı çözüm bulabilmek amacıyla da kolları sıvadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın da öncülük yaptığı kampanya ile bir taraftan on binlerce briket ev yapılırken diğer taraftan da Türkiye Diyanet Vakfı çatışmalardan kaçarak bölgeye gelen aileler için başlattığı kalıcı konut projesini tamamladı. Türkiye sınırına yakın Sarmada bölgesine hayata geçirilen 110 konuta yetim, engelli ve dezavantajlı aileler öncelikli olarak yerleştirildi. Ailelere güvenli ve sağlıklı konutlarda ücretsiz olarak barınma imkanı sağlayacak öncü projede okul, cami ve sosyal alanlar da yer aldı.

Türkiye Diyanet Vakfı ve Pakistan Baitussalam Derneği işbirliğiyle İdlib'in Sarmada Deyr Hassan bölgesinde çatışmalardan kaçarak güvenli bölgelere sığınan sivil toplum kuruluşlarının yardımlarıyla hayata tutunmaya çalışan savaş mağduru aileler için yaptırılan kalıcı konutlar gerçekleştirilen törenle teslim edildi. Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, törende gerçekleştirdiği konuşmada, yaklaşık iki senedir süren kalıcı konut çalışmasında bugün sona gelindiğini ve konutların ailelere teslim edilerek daha rahat bir ortamda hayatlarına devam etmelerinin sağlandığını belirtti. Hayırseverlerin destekleriyle Suriye'ye bu zamana kadar 300 milyondan fazla yardım ulaştırdıklarını dile getiren Açık şöyle konuştu: "Çadırlarda zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren kardeşlerimizin daha rahat ortamlarda kalabilmeleri ve savaşın acılarını bir nebze olsun hafifletebilmek için gayret gösteriyoruz. Toplam 110 konut olarak inşa edildi. İçerisinde okulu, marketi, camisi ve sosyal alanlarının da olduğu alt ve üst yapı çalışmalarının tamamlandığı kompleks bir projeyi tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Konutlara yetim, engelli ve dezavantajlı aileler öncelikli olarak yerleştirilecek. Konutlarda engelliler için merpen yerine iniş-çıkış rampası gibi özel alanlar inşa edildi. Ayrıca lavabo ve mutfak gibi kullanım alanları da engellilerin boy ve engel durumları dikkate alınarak inşa edildi. İhtiyaç sahibi ailelerimize hayırlı olsun."


Geri Dön