21 / 05 / 2024

İDO hisselerinin tamamı 861 milyon dolara Tepe-Akfen'e! Olmazsa 850 milyon dolara Torunlar'a!

İDO hisselerinin tamamı 861 milyon dolara Tepe-Akfen'e! Olmazsa 850 milyon dolara Torunlar'a!

İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) yüzde 100 oranındaki hissesi blok olarak satılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararına göre; hisselerin tamamı 861 milyon dolara Tepe-Akfen'e, olmazsa 850 milyon dolara Torunlar'a satılacak...



 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İDO İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin %100 oranındaki hissesinin blok olarak satılmasına ilişkin 12 Mayıs 2011 tarihli ve 1115 sayılı Belediye Meclisi kararını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karar şöyle;

"İDO İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin %100 oranındaki hissesinin, 861.000.000.-(sekizyüzaltmışbir milyon) ABD Doları bedelle en yüksek teklifi veren Tepe İnşaat Sanayi A.Ş.-Akfen Holding A.Ş. - Souter Investments LLP-Sera Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. Ortak Girişim Grubu'na İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Tepe İnşaat Sanayi A.Ş.-Akfen Holding A.Ş.-Souter Investments LLP-Sera Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. Ortak Girişim Grubu'nun hisse satış bedelini ödememesi ve/veya İdare tarafından verilecek süre içerisinde satış sözleşmesini imzalamaktan imtina etmesi ve/veya ihale şartnamesinin öngördüğü diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde geçici teminatının İdare lehine irat kaydedilerek, 850.000.000.- (sekizyüzelli milyon) ABD Doları bedelle ikinci en yüksek teklifi veren Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin hisse satış bedelini ödememesi ve/veya İdare tarafından verilecek süre içerisinde satış sözleşmesini imzalamaktan imtina etmesi ve/veya ihale şartnamesinin öngördüğü diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde geçici teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptal edilmesine, satış sözleşmesi ve konu ile ilgili diğer hususların belirlenmesi ile satış sözleşmesinin imzalanması, satış ve devir ile ilgili işlemlerin yerine getirilmesi hususlarında Büyükşehir Belediye Başkanı'nın yetkili kılınmasına karar verilmiştir."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kararının detayları için tıklayın!

 


Geri Dön