19 / 05 / 2024

İDO ve İGDAŞ'ın satışı hazirana kadar yapılacak!

İDO ve İGDAŞ'ın satışı hazirana kadar yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İDO ve İGDAŞ’ın satış takvimini şu anda başlattıklarını belirterek, “Tahmin ediyoruz ki bu şirketlerin satışları haziran ayına kadar gerçekleşecek. Ciddi talipler var” d



Topbaş, Esenyurt 5. Etap Konutları’nın satışa sunulması dolayısıyla dün düzenlenen basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 23 şirketlerinden ikisinin, İDO ve İGDAŞ'ın blok satışıyla ilgili Meclis’ten karar çıktığını belirten Topbaş, ilk etapta İGDAŞ ve İDO'nun satışa çıkaracaklarını söyledi. İDO ve İGDAŞ'ın ardından diğer şirketlerin de sıraya gireceğini ifade eden Topbaş, İSPARK’ı hiç yoktan ortaya çıkardıklarını belirterek, “Şirket bünyesine marina işletmeciliğini, helikopter yer işletmeciliğini de kattığımız zaman bu değer çok daha farklı boyuta gelecek” dedi.

Kadir Topbaş, ayrıca Kadıköy Fikirtepe’den başlayarak İstanbul’da bir kentsel dönüşüm hamlesi gerçekleştireceklerini ve çalışmalara da yakında çalışmalara başlayacaklarını söyledi.
Taraf

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

İspark’a finans devi Dexia dahil 4 yabancı talip oldu
  
Kadir Topbaş’ın İDO ve İGDAŞ’ın satışının ardından özelleştirileceğini açıkladığı İspark’a şimdiden 4 yabancı grubun talip olduğu belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İDO ve İGDAŞ’ın satışının haziran ayına kadar gerçekleşeceğini söyledi. Topbaş, bu şirketlerin ardından helikopter ve marina hizmetlerinin de eklenerek İspark’ın özel girişimcilere devredileceğini söyledi. İstanbul’un 35 ilçesinde bin 700 personelle otopark işletmeciliği yapan İspark’ın özelleştirmesi dünyaca ünlü şirketlerin ilgi odağı oldu.

4 MİLYAR EURO DEĞERİNDE

İstanbul’da değnekçi diye tabir edilen otopark mafyalarını ortadan kaldırarak, kentin ihtiyacı olan modern otoparkları kuran Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İspark’a kamu tesislerinin finansmanı ve yerel yönetimlere finansal hizmetler sağlama konusunda dünya lideri olan Dexia, Alman finans ve yatırım şirketi Dekron Invest and Amoy Invest Group, Japon ZECS firması ve Portekiz firması Emparque şirketi talip oldu. Türk firmaların da ilgi göstermeye başladığı İspark’a son olarak Bayraktar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar da talip oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2005’te kentteki otoparkları mafyadan temizleyerek, güvenli hale getirme operasyonu için kurduğu İspark, sıfırdan 4 milyar Euro’luk büyüklük yarattı. 60 bin araç kapasiteli İspark’ta günlük 80 bin işlem yapılıyor. Bayraktar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar “Bankam olacağına İstanbul otoparklarım olsun” dedi. 
Star/GÜL ÇELİKKOL


Geri Dön