16 / 11 / 2024

İdris Güllüce, BM Çevre Meclisi Bakanlar Kurulu toplantısına katıldı!

İdris Güllüce, BM Çevre Meclisi Bakanlar Kurulu toplantısına katıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kenya’nın Nairobi kentinde Birleşmiş Milletler Çevre Meclisi’nin ilk Bakanlar Toplantısı'nda, "İçinde bulunduğumuz teknoloji çağı çevreye, geri dönüşü olmayan zararlar veriyor ve bu herkes tarafından fark ediliyor





Geleneksel kalkınma modelleri yerine, sürdürülebilir ve dengeli kalkınma modellerini uygulamanın günümüzde bir zorunluluk haline geldiğini anlatan Bakan Güllüce, “Çevreye duyarlı yerleşimlerin ve yeşil binaların inşa edilmesi sürdürülebilir kalkınma modellerinin önemli unsurlarından biridir.” dedi.  



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Kenya'ya destek! Detaylar için tıklayın!


İdris Güllüce, Kenya'da hangi ülkelerden mevkidaşlarıyla görüştü? Detaylar için tıklayın!


Kenya Devlet Başkanı'ndan İdris Güllüce aracılığıyla Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'a selam! Detaylar için tıklayın!


İdris Güllüce, EİT Ekim toplantısının İstanbul'da yapılmasını önerdi! Cevap ne oldu? Öğrenmek için tıklayın!


Bakan Güllüce'den AÇA'da Akdeniz açıklaması! Detaylar için tıklayın!


İdris Güllüce, Monako Prensi 2. Albert ile ne görüştü? Öğrenmek için tıklayın!


Yeşil binaların su verimliliği sağlayacak şekilde tasarlanmasının oldukça önemli olduğunu söyleyen Bakan İdris Güllüce konuşmasına şöyle devam etti:


“Su verimliliği teknolojileri, tasarım sürecinin herhangi bir aşamasına veya inşaat sürecine kolayca dâhil edilebilir. Diğer taraftan, su ve enerjinin sürdürülebilir tüketimi ve üretimine ilişkin olarak yerel yönetimlerin de önemli rol ve sorumlulukları bulunmaktadır. Bu nedenle, öncelikle yerel yönetimlerin bu konudaki idari ve teknik kapasitesi güçlendirilmeli; daha sonra yerel yönetimlerce stratejik planlar hazırlanmalı ve uygulamaya konulmalıdır.


 Sürdürülebilir üretim ve tüketim modeline uygun olarak özellikle teknolojik ürünler uzun ömürlü, olacak şekilde tasarlanmalıdır. Diğer taraftan dünyamız, başta iklim değişikliği ile başta deprem ve aşırı hava olayları olmak üzere birçok afet türüne maruz kalmaktadır. Bu nedenle, kentsel altyapı yatırımlarının ve binaların dayanıklılığının artırılması sürdürülebilirliğin sağlanmasında büyük önem kazanmaktadır. Bu kapsamda, gerekirse kentlerimizi, yeşil büyüme doğrultusunda tamamen yeniden yapılandırmak durumundayız. Bu sayede, iklim değişikliği ile mücadelede de küresel olarak ilerleme kaydetmemiz mümkün olacaktır.”


Çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması ile enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji başta olmak üzere iklim değişikliği ile mücadelede Türkiye’de ilerleme kaydedildiğini anlatan Bakan Güllüce, “Türkiye’nin diğer ülkelerle teknik bilgi, araştırma geliştirme, inovasyon, çevre dostu teknolojiler ve finansman konularında işbirliği yapmaya büyük önem verdiğini bir kez daha hatırlatmak isterim.” dedi.


Geri Dön