27 / 04 / 2024

İdris Güllüce: Temiz bir Akdeniz için her şeyi yapmaya hazırız!

İdris Güllüce: Temiz bir Akdeniz için her şeyi yapmaya hazırız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kenya’da Avrupa Çevre Ajansı Genel Müdürü Hans Bruynınckx ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı / Akdeniz Eylem Planı İcra Direktörü Gaetano Leone ile görüştü.



Avrupa Çevre Ajansı Genel Müdürü Hans Bruynınckx ile yaptığı görüşmede, AÇA’nın 33 üyesinden birinin 11 yıldır Türkiye olduğunu söyleyen Bakan Güllüce, “Avrupa’daki çevrenin durumunu raporlayan AÇA, önemli bir görevi yerine getirmektedir ve bu çalışmadan duyduğumuz memnuniyeti belirtmek isterim.” dedi.



İdris Güllüce, BM Çevre Meclisi Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda neler söyledi? Detaylar için tıklayın!


Bakan Güllüce, Kenya'da hangi ülke mevkidaşlarıyla görüştü? Detaylar için tıklayın!


Kenya Devlet Başkanı, Bakan Güllüce aracılığıyla Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan'a selam iletti! Detaylar için tıklayın!


İdris Güllüce, EİT 5. Bakanlar Kurulu toplantısının İstanbul'da yapılmasını önerdi! Ne cevap aldı? Detaylar için tıklayın!


Türkiye'den Kenya'ya çevre desteği! Detaylar için tıklayın!


İdris Güllüce, Monako Prensi 2. Albert ile ne görüştü? Detaylar için tıklayın!



Bakan İdris Güllüce, Genel Müdürü Bruynınckx’a Türkiye’nin AÇA faaliyetlerinde daha fazla yer alması gerektiğini belirtti. Aynı zamanda Bakan Güllüce, Türkiye’nin bu faaliyetlere sürekli katılımının sağlanması noktasında ve AÇA’nın kısa ve uzun vadede Türkiye’den daha çok uzmanın istihdam etmesi gerektiğini söyledi.


Bakan Güllüce, Birleşmiş Milletler Çevre Programı / Akdeniz Eylem Planı İcra Direktörü Gaetano Leone ile yaptığı görüşmede ise, Türkiye’nin “Barselona Sözleşmesi”ne taraf olduğunu ve Akdeniz’e 8333 km. kıyısı bulunduğuna dikkat çekti.


18. Barselona Sözleşmesi’nin İstanbul’da başarı ile yapıldığını ve büro başkanlığının da iki yıllığına Türkiye’ye geçtiğini hatırlatan Bakan Güllüce, “Akdeniz’deki kirliliğin önlenmesine ilişkin Türkiye görevlerini yerine getiriyor ve bundan sonrada temiz bir Akdeniz için her şeyi yapmaya hazırız.” dedi.



Geri Dön